22_03_29_erdmost_nincskep

Lesz napközis tábor

22_03_29_erdmost_nincskep

Lesz napközis tábor

Lehet szervezni és lesz is napközis tábor a nyár folyamán Érden is. Egyelőre csak napközis jellegű táborokat lehet tartani, az ottalvósakról a kormány a hónap végén dönt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a Pest megyét érintő kijárási korlátozással kapcsolatos enyhítéseknek köszönhetően ismét szervezhetőek nyári napközis táborok a gyermekeknek.

„Lesz napközis tábor, de hogy pontosan milyen formában, az a következő hetek zenéje, de muszáj biztosítanunk, hiszen enélkül nem tudnak kalkulálni, nem tudják a nyarukat berendezni a családok” – fogalmazott nem sokkal Gulyás Gergely bejelentése után Csőzik László, Érd polgármestere.

A június 15-én kezdődő nyári szünetben közel másfél millió diák számára ér véget a tanév.

„A tizenegy hét hosszú nyári szünet alatt nagyon komoly fejtörést okozhat a szülőknek, miként oldják meg a gyermekek elhelyezését. Erre már a napközis táborok nagyon jó lehetőséget fognak nyújtani.” – ezt már Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője mondja. „Már csak azért is, mert a szülők jó részének ki kellett vennie a szabadságát a március óta tartó időszakban, innentől kezdve nehezen tudják megoldani a gyermek felügyeletét” – jegyezte meg.

„Amit mi látunk és amire számítunk az egy hatalmas roham. Ezt már most a bejelentés óta is érzékeljük, hogy azok a táborszervezők, akik kivártak, már elkezdték meghirdetni a tábor-turnusokat, illetve a szülőknél is látjuk, hogy folyamatosan jelentkeznek” – mondta Tóth Béla.

A taborfigyelo.hu vezetője kifejtette, a táborok száma vélhetően alacsonyabb lesz, mint az elmúlt években, ezért előfordulhat túlkereslet, így több gyermek kevesebb tábor közül választhat.

„Azt javasoljuk a szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort a gyermekeknek, egyrészt, hogy biztosítsák ezt, másrészt a tapasztalható túlkereslet egy kisebb kínálattal szemben árfelhajtó hatású” – adta meg a választ a táborok díjának esetleg emelkedésére Tóth Béla. „Végeztünk egy modellezést, aminek a legrosszabb verziója azt takarja, hogy június elejére akár 25-30%-kal is drágább lehet egy-egy tábor” – magyarázta.

Tóth Béla kitért arra is, a taborfigyelo.hu-nál több mint 560 turnus érhető el, ezzel kapcsolatban végeztek egy felmérést, melyből kiderül, náluk egyelőre a táboroztatók nem változtattak az árakon. „Arra sem tudta letenni senki a nagyesküt, hogy három hét múlva ugyanezeket az árakat tudják kínálni” – fűzte hozzá Tóth Béla.

A taborfigyelo.hu vezetője elmondta azt is, februárban 20%-kal többen jelentkeztek a nyári táborokba, mint 2019 azonos időszakában, ami azt jelenti, hogy egy dinamikus jelentkezési hullám indult el, melyet megtört a koronavírus-járvány és most indult el a második hullám.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email