22_03_29_erdmost_nincskep

Tíz tabletet kapott a Fészek

22_03_29_erdmost_nincskep

Tíz tabletet kapott a Fészek

10 tabletet, pénzadományt, szájmaszkokat, tisztítószereket, tartós élelmiszereket is kapott a Fészek Gyermekvédő Egyesület - tájékoztatott róla az egyesület titkára, Nyitrai-Hell Szilvia.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, az országosan működő érdi központú gyermekvédő egyesület segítséget kért az otthonban lakó diákok digitális oktatásra való átállásához, hiszen az intézmény csak egy, erre alkalmas számítógéppel rendelkezett.

Nyitrai-Hell Szilvia elmondta, nagyon sok érdi lakos, alapítvány és cég kereste meg azóta őket. “Nagyon megható volt. Volt olyan idős bácsi, aki mondta, hogy ugyan számítógépe nincs, de egy kis pénzzel a nyugdíjából szeretné támogatni ezt a kezdeményezést. Kaptunk szájmaszkokat, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, illetve számítástechnikai eszközöket is” – számolt be az akció eredményérőll Nyitrai-Hell Szilvia, a Fészek Gyermekvédő Egyesület titkára.

A felhívás után egy másik, szintén érdi illetőségű alapítvány, a Szülők Háza Alapítvány tíz darab új tabletet adományozott a Fészeknek.

“Nagy örömmel jelentem, hogy ezeket már továbbítottuk és a gyermekek birtokba vették, a héten már használták is” – fogalmazott, hozzátéve, továbbra is várják a hasonló felajánlásokat, hiszen országosan többszáz gyermekkel vannak kapcsolatban.

“Mindenkit igyekeztünk segíteni abban, hogy megkapja a tananyagot, de sokkal egyszerűbb, ha valamilyen eszköz is a rendelkezésére áll. Van olyan gyermek, akinek sem internetkapcsolata, sem okostelefonja nincs, de amennyire tudunk, nekik is igyekszünk segíteni” – mondta.

Nyitrai-Hell Szilvia hozzátette, a most megkapott tíz tabletet a nevelőszülői hálózatban, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek továbbították, mert az átmeneti gyermekotthon egy céges felajánlásnak köszönhetően kapott egy laptopot.

“Mivel minden gyermeknek nem tudtunk volna biztosítani eszközöket, ezért úgy gondoltuk, hogy akinek a legszükségesebb, azoknak továbbítjuk a tableteket” – tette hozzá.

A Fészek Gyermekvédő Egyesület titkára elmondta, három karton tejet is kaptak, de a későbbiekben is szívesen fogadnak élelmiszeradományt is.

A felajánlásokat, megkereséseket a feszekegyesulet.hu oldalon, a hellsz@feszekegyesulet.hu e-mail címen vagy a +36-70/382-6486-os telefonszámon várja az egyesület titkára.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email