22_03_29_erdmost_nincskep

Segítséget kér a Fészek

22_03_29_erdmost_nincskep

Segítséget kér a Fészek

Az otthonban lakó gyermekek tanulásához kér infokommunikációs eszközöket a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthona. Az egyesület jelenleg csak egy számítógéppel rendelkezik, így rendkívül nehéz helyzetben vannak a digitális oktatásra átálló gyermekek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A digitális oktatást próbáljuk megoldani az épület keretein belül, de egy darab olyan asztali számítógépünk van, amelyen a gyermekek tudnak tanulni, dolgozni. Sajnos ehhez a géphez sem webkamera, sem fülhallgató, sem hangszóró nincs, tehát korlátozottan tudjuk használni” – fogalmazott az otthon titkára, Nyitrai-Hell Szilvia, aki elmondta, az ott lakó gyermekek számítógép híján telefonon keresztül tudják megoldani a tanulást, ami nem túl szerencsés.

„Azért fordultunk az érdi lakosokhoz és a környezetünkben lévő segítő szándékú emberekhez, hogy amennyiben akár laptopot, táblagépet, webkamerát vagy bármilyen infokommunikációs eszközt fel tudnak ajánlani számunkra, amellyel a gyermekek oktatását tudnánk elősegíteni, azt hálásan megköszönnénk” – mondta Nyitrai-Hell Szilvia, hozzátéve, már egy eszköznek is örülnének.

Kifejtette, nem csak az átmeneti otthon lakóit, hanem a nevelőszülőknél élő, négyszáz állami gondoskodásban álló gyermeket is támogatnának, ha több felajánlás érkezik.

„Amennyire lehet helyt állnak a nevelőszülők, illetve a családok, de ha többet kapunk és lesz olyan eszköz, amit továbbadhatunk, akkor jó helyre fogjuk ezt továbbadni” – jegyezte meg.

Nyitrai-Hell Szilvia elmondta továbbá, hogy nem csak infokommunikációs eszközöket várnak, szükségük lenne egy kerámialapos sütőre való 8-10 literes edényre, valamint palacsintasütőnek is nagyon örülnének.

„Húsvétra kértünk és kaptunk jó sok müzlit, aztán szembesültünk vele, hogy tejünk viszont nincs annyi, úgyhogy tartós tejnek is nagyon örülnénk vagy spagettitésztának, szószoknak, gyümölcsnek. Mindent hálás szívvel fogadunk” – mondta, megjegyezve, a vírushelyzetre való tekintettel használt ruhákat és játékokat ezúttal nem tudnak befogadni, de szívesen fogadnak kézműveskedéshez használható eszközöket, így levegőre száradó gyurmát és vasalható gyöngyöket is.

A felajánlásokat, megkereséseket a hellsz@feszekegyesulet.hu címen vagy a +36-70/382-6486-os telefonszámon várja az egyesület titkára.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email