22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Bízik Réka Dunaszerdahelyen folytatja

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Bízik Réka Dunaszerdahelyen folytatja

A cseh-szlovák MOL Ligában szereplő HC Dunaszerdahely női kézilabda csapatánál folytatja pályafutását az ÉRD-től távozó Bízik Réka. A bumm.sk információ szerint a balszélső mellett a korábbi érdi kapust, Oguntoye Viktóriát is leigazolták a csallóköziek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legutóbbi cseh-szlovák Mol Liga kiírásában újoncként szereplő dunaszerdahelyi együttes a mögöttünk hagyott csonka idényben 24 forduló után tizedik helyen végzett, ezzel kivívta a bennmaradást. A HC DAC következő szezonra vonatkozó céljai azonban jóval merészebbek, ezért több meghatározó játékost is igazoltak, hogy a tabella első felében végezzenek.

A bumm.sk információi szerint a következő idényben Bízik Réka és Bízik Boglárka ismét csapattársak lesznek. A naszvadi származású kézilabdás testvérpár korábban Mosonmagyaróváron már harcolt ugyanazért a csapatért. A 29 éves balszélső, Réka, a 2019/2020-as idény előtt érkezett Érdre a Lajta-partiaktól. Szabó Edina irányítása alatt 18 bajnokin, egy Magyar Kupa- és két EHF-Kupa mérkőzésen 45-ször volt eredményes.

A HC DAC nem csak a szlovák-magyar kettős állampolgárságú Bízik Rékát, hanem az ugyancsak kettős állampolgár Oguntoye Viktóriát is leigazolta. A párkányi származású kapus 2010 és 2015 között erősítette az ÉRD-et, ezúttal Debrecenből igazol a szlovákiai együtteshez, melynek kispadján a spanyol Xavi Mena helyét a legutóbb Egerben edzősködő Debre Viktor veszi át.

Az ÉRD női kézilabda csapatától az előző évi keretből szinte mindenki távozott, csak az idén az NB I/B-s Budaörsben kettős játékengedéllyel szereplő Landi Gabriella, Király Réka, Simon Armilla trió marad, az Érdi Sport Kft. közleménye szerint pedig a szakmai stáb is megújul. Janurik Kinga és Kisfaludy Anett az FTC-nél, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett Siófokon, Szabó Laura Vácon, Schatzl Natalie Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email