22_03_29_erdmost_nincskep

Hiányzik a közönség a Matrica Múzeumból

22_03_29_erdmost_nincskep

Hiányzik a közönség a Matrica Múzeumból

A százhalombattai Matrica" Múzeumban a vészhelyzet kihirdetése óta látogatók nélkül dolgoznak. Nagyon sok olyan adminisztrációs munkát végeznek, amire eddig nem volt idő, de közben nagy gondot fordítanak arra, hogy a virtuális térben is jelen legyenek. Ezért is csatlakozott a közösségek hetéhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezt május 11. és 17. között tartják, és az egyik programeleme a májusfaállítás; a Matrica Múzeum és Régészeti Park az intézmény kertjében álló hatalmas platánfát nevezte ki erre a célra, ehhez várja a látogatóktól a különféle gondolatokat, képeket, másfajta üzeneteket, hogy feldíszítsék a májusfát.

Ezenkívül rendszeresen jelentkeznek Facebook oldalukon rövid híradóval, játékokkal, letölthető kézműves ötletekkel.

Továbbá meglepetéssel is készülnek az újranyitásra. A várossá válás 50. évfordulóján új időszaki kiállítást rendeznek most, hogy ezzel szinte rögtön tudják fogadni a látogatókat.

A városi jubileumhoz és a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján pályázatot hirdettek az Önkormányzattal és a KÉSZ helyi szervezetével gyerekeknek és fiataloknak. A részletek a Múzeum honlapján és Facebook oldalán olvashatók.

Érdemes pályaműveket alkotni az értékes nyereményekért.

Néhány napja tették közzé azt a felhívást, amiben várják azoknak a fényképét, gondolatait, akik szeretnének velük lenni a „múzeumi májusfán”. Már idáig is népszerű a kezdeményezés, sokan elküldték, hogyan, mivel szeretnének szerepelni a Múzeumkert óriási platánfáján. 

Hallgassa meg az Érd FM 101.3 interjúját Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógussal! 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email