22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn reggel is dönthet még úgy a végzős, hogy csak ősszel érettségizik

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn reggel is dönthet még úgy a végzős, hogy csak ősszel érettségizik

Nagy hangsúly van a biztonsági intézkedéseken a hétfőn kezdődő érettségin, amelyre több mint 84 ezren jelentkeztek – mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján vasárnap.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érettségi vizsgák 9 órakor kezdődnek, hogy az intézményekbe való eljutás egyszerűbb legyen, és „ne torlódjanak össze” az érettségizők és a munkába igyekvők tömegei. Maruzsa hozzátette, a tömegközlekedésben sűrűbben indítanak járatokat, az intézmények előtt, a közterületeken a rendőrség segíti a forgalomirányítást.

A tanulóknak a vizsgáknak helyet adó intézmények folyosóin és közösségi helyiségekben kötelező, a vizsga közben pedig erősen ajánlott a maszkviselés. Az államtitkár jelezte, hogy az intézményekben az érettségi alatt folyamatosan betartják a higiéniás intézkedéseket, takarítanak, az épületek kapuit, ajtóit kitámasztják, a vizsga nyitott ablakok és szellőztetés mellett zajlik. A vizsgák alatt legfeljebb 10 vizsgázó lehet egy teremben, közöttük legalább másfél méter távolságot kell tartani. 

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy nem kötelező részt venni az érettségi vizsgán. Rámutatott, hogy ősszel is lesz érettségi és a keresztféléves felsőoktatási felvételit is meghirdetik. „Bárki, akár holnap reggel is dönthet úgy, hogy a vizsgát későbbre halasztja” – jelentette ki.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email