22_03_29_erdmost_nincskep

Anyák napja távolságtartással

22_03_29_erdmost_nincskep

Anyák napja távolságtartással

Kis színt csempészett csaknem az összes érdi idősek otthonának szürke, karanténos életébe egy anyák napi műsorral az önkormányzat, a Szepes Gyula Művelődési Központ és nem utolsó sorban egy - még maszkban is - nagyon tehetséges énekes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ötletgazdáról se feledkezzünk meg: a Topoly utcai Idősek Otthonának munkatársai maguk keresték fel azzal az önkormányzatot, hogy szeretnék, ha egy anyák napi műsorral oldhatnák azt a feszültséget, amit a már hosszú ideje tartó bezártság okoz a lakókban. Az önkormányzat felkérte hát a Szepes Gyula Művelődési Központ munkatársait, gondoskodjanak egy anyák napi műsorról, de ne csak a Topoly utcában, hanem Érd valamennyi idősek otthonában. 

Így történt, hogy vasárnap 10-kor az Árpád utcai Napfény Otthon lakói egy igazi szerenádot kaptak anyák napja alkalmából: az erkélyekről hallgathatták, ahogy Petróczi Gábor előadja a számukra oly kedves slágereket (többek között Kovács Katitól vagy a Neotontól). 11-kor pedig a maszk mögötti énekléssel viccelve, már a Topoly utca lakóit sikerült kicsit jobb kedvre deríteni és megnevettetni, ami ebben a helyzetben úgy kellett már, mint egy falat kenyér. Az énekes délután aztán tovább „turnézott” a városban, felköszöntve a Napfény Otthon óvárosi és Kende utcai (hölgy) lakóit is.

Ennél már csak az eshetett jobban az ünnepelteknek, hogy találkozhattak régen látott családtagjaikkal is, akikkel az udvaron, egymástól tisztes távolságban leültetve bár, de beszélgethettek. És nincsen anyák napja virág nélkül: az idősotthonok hölgylakói Szűcs Gábor és Tetlák Örs alpolgármestertől vehettek át egy-egy szál fehér rózsát.

Ilonka nénihez, a Topoly utcai otthon lakójához, most nem jött el a családja Szabolcsból, de azt mondja, jobb is így, mert furcsa lett volna egymástól ilyen távol üldögélve beszélgetni velük. A műsorról annyit mond, tetszett neki, mert már nagyon nehezen viselik a bezártságot, de jobb hangulat szokott kerekedni, amikor a többi társával együtt, egymás mellett élvezhetik az előadást, nem pedig ennyire szétszórva egymástól. Reméljük, ennek is eljön nemsokára az ideje.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email