22_03_29_erdmost_nincskep

Ígéretes eredményei vannak a vérplazma- és gyógyszerkísérleteknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ígéretes eredményei vannak a vérplazma- és gyógyszerkísérleteknek

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Kórház főigazgatója az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kísérleti terápiát kezdtek el, aminek egyik része a betegségen már átesett emberek vérplazmáját használják fel, de jó eredményeket értek el egy tocilizumab nevű gyógyszerrel is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vályi-Nagy szerint a kísérletek során az egyik csoportnál meg tudták akadályozni, hogy intenzív osztályra kerüljenek, azoknál pedig, akik már az intenzív osztályra kerültek, meg tudják akadályozni, hogy meghaljanak. Azt is hozzátette, hogy mivel a vérplazma hosszú ideig eltárolható, ezért a járvány esetleges második hulláma során is fel lehet használni majd.

Kiss Róbert rendőr ezredes elmondta, hogy egy nap alatt 1730 alkalommal intézkedtek a rendőrök, 482 esetben figyelmeztetést adtak ki, 399 esetben feljelentést tettek. Azt is hozzátette, hogy tegnap hét teherjárat érkezett a budapesti repülőtérre, amelyek 51 tonna védőfelszerelést hoztak, a készletek elosztását a rendőrség végzi. 24 óra alatt 1145 házi karantént rendeltek el a rendőrök, most már 10754 házi karantén van összesen az országban, amit viszont május 1-jén kiemelkedően sokan megszegtek.

A sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva megerősítették, hogy a sportedzéseket meg lehet tartani, illetve, hogy ezek esetében nem kell betartani a 1,5 méteres távolságot. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email