22_03_29_erdmost_nincskep

Ez a hét is az összefogás jegyében telt

22_03_29_erdmost_nincskep

Ez a hét is az összefogás jegyében telt

Csőzik László polgármester számolt be erről közösségi oldalán. Maszkokat adományozott többek között a Ments Manus - Movember Magyarország elnöke is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó mozgalma, a MentsManust – Movember Magyarország Egyesület és a megelőzéssel foglalkozó Point of Care Prevention Kft. közös összefogásából 200 darab Kn95 szájmaszkot kaptunk ajándékba. A házi- és gyermekorvosoknak, valamint a szakrendelőben dolgozóknak megy tovább!

írja a polgármester.

Honti Dánielt, a Movember Magyarország elnökét és a prosztatarák elleni kezdeményezését korábban már az Érdi Újság és az ÉrdMost is bemutatta. Ő az, aki már tizenegy éve küzd azért, hogy az erősebb nem se szégyelljen a testi és lelki egészségével foglalkozni, és azért, hogy a prosztatarák, illetve a hererák se legyen tabutéma többé, hiszen sajnos évente 4500 férfit diagnosztizálnak prosztata megbetegedésekkel, akik közül 1500 férfin már nem tudnak segíteni. Pedig ezek a daganatos betegségek, ha időben kiszűrik őket, jó eséllyel gyógyíthatóak. Honti Dániel éppen ezért teremtette meg itthon is a movembert, azaz a novemberi bajusznövesztő mozgalmat, aminek célja, hogy szembenézzenek ezzel az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel. Időközben viszont Dániel úgy gondolta, fogjanak össze a női és férfi daganatos betegségek ellen küzdő mozgalmak, és a Movember is mindkét nem egészségére koncentráljon.

Megkeresésünkre Dániel annyit tett hozzá, hogy zajlanak a tárgyalások a Dr. Romics László Egészségügyi Intézménnyel a PSA-szűrésekkel kapcsolatban. Addig pedig a koronavírus elleni harcból is kiveszik a részüket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email