22_03_29_erdmost_nincskep

Véradásra keres érdi helyszínt a Vöröskereszt

22_03_29_erdmost_nincskep

Véradásra keres érdi helyszínt a Vöröskereszt

A járványhelyzetben sem csökkent vérkészítményekre való igény: a sürgősségi beavatkozásokhoz továbbra is nagyon nagy szükség van a lakosság aktivitására. A területi Vöröskereszt Érden is szervez véradást, május 26-ára, a helyszínt még keresik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járványhelyzetben sem csökkent vérkészítményekre való igény: a sürgősségi beavatkozásokhoz továbbra is nagyon nagy szükség van a lakosság aktivitására.

Ahogy országszerte, úgy Érden és térségében is befolyásolta a véradási kedvet a koronavavírus-járvány: a leszervezett helyszínek sorra mondták vissza a rendezvényeket, a munkahelyi véradások is megszűntek. Az utóbbi időszakban megváltozni látszik ez a tendencia; egyre több intézmény kap engedélyt arra, hogy erre az alkalomra kinyissanak – mondta el az ÉrdFM101,3-nak Sebők Krisztina, a Vöröskereszt területi munkatársa. 

Mint elhangzott, legközelebb május 14-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban lesz véradás, és szeretnének 26-án Érden is ilyen alkalmat szervezni – ehhez még keresik a helyszínt.

A szervezők kiemelten ügyelnek a biztonságra: belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a szervezők, dolgozók maszkot és gumikesztyűt viselnek, a távolságtartásra is figyelnek, és azt is meghatározzák, hányan lehetnek bent egyszerre.

Hallgassa meg az ÉrdFM 101,3 interjúját Sebők Krisztinával:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email