22_03_29_erdmost_nincskep

Ballagna már…

22_03_29_erdmost_nincskep

Ballagna már…

Csütörtökön tartanák a ballagásokat az érdi középiskolákban, de a vírusveszély miatt idén elmarad a búcsú minden intézményben - már ami a hagyományos ballagást illeti, virtuálisan ugyanis a VMG és a Gárdonyi iskola is köszönti végzőseit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A ballagás másfél évszázados hagyomány már Magyarországon. Selmecbányáról indult el az 1870-es években, amikor a helyi erdészeti és bányászati akadémia hallgatói az iskolától való búcsúzásuk gyanánt a Ballag már a vén diák… kezdetű dalt énekelték el. Hamarosan az egész országra átterjedt, a 20. századra már teljesen megszokott lett – írja a Wikipédia. Idén minden intézmény kénytelen megtörni ezt a hagyományt, sehol nem ballaghatnak el a diákok, mármint a hagyományos értelemben véve. 

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban öt párhuzamos osztályban 157 diák végez az idén. Az érettségizőktől a VMG-ben videóüzenetben búcsúznak el az alsóbb évfolyamok és a tanárok; a virutális ballagás délután kettőkor kezdődik, az iskola honlapján és facebook-oldalán teszik közzé a linket, amelyen keresztül a videó megtekinthető. Szilasné Mészáros Judit intézményvezető elmondta: az alsóbb évfolyamok  mellett ő is köszönti a végzősöket, és ismerteti azon diákok névsorát is, akik valamilyen iskolai kitüntetésben részesülnek (kiemelkedő ez az évfolyam abban, hogy több elismerés mellett idén három Vörösmarty-emlékplakettet is kiadnak). Ha a járványhelyzet engedi, augusztus 31-én tartanak egy találkozót, amikor az elismerések átadására személyesen is sor kerülhet – tette hozzá.

Két osztály ötvenhét tanulója ballagna ma el a Gárdonyi iskolában. Nemcsak az ünnepélyes búcsú marad el, hanem a már hagyományos rózsaültetés és a bankett is. Ezeket pótolni virtuálisan nem tudja az iskola, de készítettek egy videofilmet, amit csütörtökön tíz órai kezdettel láthat az összes diák és a tantestület, az igazgató által küldött linken keresztül. A tarisznyát, jutalomkönyvet az érettségi bizonyítvánnyal együtt június 11-e után adják át a végzetteknek – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroska intézményvezetőtől.

A Kós iskolában nem tartanak virtuális ballagást, gőzerővel készülnek az érettségi és a komplex szakmai vizsga lebonyolítására. 

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email