22_03_29_erdmost_nincskep

Érden 800 fővel nőtt a lélekszám tavaly óta

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden 800 fővel nőtt a lélekszám tavaly óta

Az év eleje óta a budapesti agglomeráció településein nőtt a legjelentősebben az ott élők száma, ez a költözések mellett a természetes növekedést, vagyis a születéseket is magában foglalja, ez derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A portál a hivatalos adatok alapján megvizsgálta, egy-egy településen mennyivel többen laktak az idei év elején, mint egy évvel korábban, valamint azt, hogy a legnépszerűbb településeken hogyan alakulnak az ingatlanárak a budapesti átlaghoz képest.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy az első három helyen Érd, Szigetszentmiklós és Veresegyház áll, az első tízben szerepel továbbá Dunaharaszti, Gyömrő, Nagytarcsa, Halásztelek, Délegyháza, Göd és Biatorbágy is.

“Az agglomerációs települések gyarapodásában szerepe van az utóbbi években látott lakásépítési boomnak és a budapesti árrobbanásnak is. Nagyon sokan vágtak bele ugyanis családi vagy ikerház építésébe a 2019 végén kifutó kedvezményes lakásépítési áfa, illetve az állami támogatások miatt” – fogalmazott a szakértő.

Az adatok szerint Érden 775-tel nőtt a létszám egy év alatt, így teljes népesség megközelítette a 70 ezret. Szigetszentmiklóson 513 fővel nőtt a lakosság, így a város majdnem 40 ezres népességgel kezdte a 2020-as évet, Veresegyházán pedig 503-mal nőtt a lélekszám egy év leforgása alatt.

A témával még részletesebben foglalkozunk a csütörtök reggeli Bundáskenyérben az Érd FM 101.3-on!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email