22_03_29_erdmost_nincskep

Így készülnek a Spartacusnál

22_03_29_erdmost_nincskep

Így készülnek a Spartacusnál

Sikerekkel tarkítva indult az év az Érdi Spartacus SC birkózói és szumósai számára, a járvány miatt viszont a nemzetközi és hazai versenyeket sem rendezték meg, így sok éremért nem is tudtak küzdeni az érdiek, akik javában készülnek a visszatérésre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár Dénes Mercédesz lázas megbetegedés miatt nem tudott indulni a római Európa-bajnokságon, az érdiek bizakodtak a márciusi, budapesti olimpiai kvalifikációs verseny sikeres szereplésében. Végh Richárd és Végh Artúr is jogot szerzett a junior világbajnokságon és Európa-bajnokságon való részvételre a válogatókon, eredményei alapján pedig a Spartacus tizenkét szumósa is dohjóba léphetett volna az áprilisi, bakui U21-es, U23-as és felnőtt Eb-n – a járvány miatt az olimpiai selejtező, az Eb-k és a tavaszra tervezett országos bajnokságok időpontjai is bizonytalanná váltak.

A közel ötven éve működő – sok nehéz helyzetet megélt érdi birkózóknál azonban nem állt meg az élet. A veszélyhelyzet kihirdetését követően eleinte szabadtéri programmal igyekeztek formában tartani magukat a sportolók, ám ezt követően nem sokkal már csak az otthoni edzésre volt lehetőségük. Jelenleg is a közösségi oldalon megosztott kisfilmek alapján végzik az edzést a sportolók heti három alkalommal.

“A vizuális segítség, a szinte közvetlen kapcsolat az edzővel nagy segítség, hatékonyabb munkát eredményez, különösen a fiatalabb korosztályoknál. Lehetőség nyílik olyan speciális feladatokra, melyek – az otthoni lehetőségekhez alkalmazkodva – a birkózást segítő, illetve fenntartó mozgásformákat tartalmaznak. Ahol testvér van, ott egyszerűbb, viszont ahol nincs: mozgósítani kell az apukát vagy anyukát az egyes feladatokhoz segítségnyújtásra, így arra is lehetőség nyílik, hogy őket is mozgásra sarkaljuk a többi gyakorlatnál is. Egyéni ellenőrző feladat kiadásával, illetve ezek végrehajtásának – beküldött filmekkel való ellenőrzésével, felmérésekkel növeljük a hatékonyságot” – számolt be az edzések jelenlegi metodikájáról az Érdi Spartacus SC. “Az állandó fejlesztéssel, kiegészítéssel próbáljuk minél kevesebb fizikai és technikai veszteséggel átvészelni a vészhelyzet miatt kieső időszakot” – jegyzi meg a klub közleménye.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email