22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztatták a diósdi baltás gyilkost

22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztatták a diósdi baltás gyilkost

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. április 26-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, akit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-kapitányság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budapest Környéki Törvényszék honlapján közzétett információk szerint a két férfi sértett együtt élt egy diósdi ingatlanban, ahová 2020. január végén befogadták a gyanúsítottat. A két sértett és a gyanúsított italozó életmódot folytattak és gyakran veszekedtek egymással.

A gyanúsított haragudott az őt korábban bántalmazó sértettekre, ezért 2020. április 24-én éjjel a házban magához vett egy 100 cm hosszú, 17 cm élhosszúságú fejszét, felébresztette a már alvó sértettet és a fejszével 4-5 erős ütést mért a fejére és a nyakára, továbbá csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába, ahol felébresztette a másik alvó férfit is és 4-5 fejszecsapással rá is lesújtott.

Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

Cselekményét követően a gyanúsított elsétált egy közeli benzinkúthoz, ahol alkoholt és energiaitalt vásárolt, majd visszament az ingatlanba, ahonnan a 112-es központi segélyhívó számon bejelentést tett, mely szerint egy baltával halálra verte lakótársait. A bejelentés alapján kiérkező rendőrök a gyanúsítottat 1 óra 59 perckor elfogták.

A gyanúsítottal szemben jelenleg is folyik büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntette miatt. A gyanúsított megélhetése bizonytalan, munkahellyel, rendszeres igazolható jövedelemmel, rendezett családi kapcsolatokkal nem rendelkezik. Z. J. Zs. bűnössége megállapítása esetén tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt vonható felelősségre. Ezen körülmények miatt a szökés, elrejtőzés közvetlen veszélye megalapozottan fennáll. Továbbá feltehető, hogy a gyanúsítottat ért vélt vagy valós sérelem esetén további szabadságvesztéssel büntetendő, élet vagy testi épség elleni cselekményt követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, aki a bíróság előtt nem tett vallomást. A bíróság az indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 26-ig.

Az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette a bíróság döntését, így az végleges és végrehajtható – közölte a Budapesti Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs osztálya.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email