22_03_29_erdmost_nincskep

Mi a helyzet a genetikai vizsgálatokkal járvány idején?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mi a helyzet a genetikai vizsgálatokkal járvány idején?

A Babagenetika Egyesületet folyamatosan keresik meg azok a kétségbeesett kismamák, akiknek valamilyen rendellenességre utalnak a vizsgálatok eredményei, de most, a veszélyhelyzet miatt nem tudnak máshova fordulni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sevcsik M. Anna, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a genetikai vizsgálatok lényege, hogy meghatározott időben történjenek – például a kötelező genetikai ultrahangok a várandósság 12-14. és 18-20.hetében.  

„Nem mindegy, hogy mikor történnek meg ezek a vizsgálatok, és jó, hogyha az eredmények is megvannak a 24. hétig.De emellett az is kell, hogy konzultálni tudjon a kismama a szakemberekkel is. Ez az, ami most nagyon nehezen működik.” 

Sevcsik M. Anna úgy látja, hogy a magánszektorban még működnek a tanácsadások, de az állami rendelőkben csak a rendkívüli eseteket látják el.

„Sajnos a vetélések esetén is azt tapasztalom, hogy a műtéteket elhalasztják, vagy megpróbálják, hogy természetes úton történjen meg a terhesség befejezése. Ez nagyon sok embernek lelkileg még nehezebbé teszi ezt az időszakot.”

Az egyesület elnöke azt tanácsolja, ha valakinek akut problémája van, azzal azonnal forduljon szakemberhez, ne az internetet kezdje el böngészni.  A Babagenetika Egyesület szakértői is szívesen segítenek önkéntesen, annyira hamar, amennyire csak tudnak, „mert érzik azt, hogy kell a segítség”.

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email