22_03_29_erdmost_nincskep

Együtt sikerül!

22_03_29_erdmost_nincskep

Együtt sikerül!

Az érdi gyökerű Rekontir cégcsoport nem először bizonyította be, hogy tulajdonosai igazi lokálpatrióták, s azonnal reagálnak, ha segíteni kell, vagy fel kell karolni az érdieket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nevük ismerősen csenghet sokaknak, hiszen a vállalkozás tulajdonosai hívták életre a Kovács István Alapítványt is, amelynek küldetése, hogy a névadó emlékének adózva, szellemi örökségének folytatása és a pozitív jövő érdekében, a tehetséges fiatalok oktatását és sport pályafutását támogassa.

A Rekontirt a rendszerváltást követően Kovács Márta és Kovács Zoltán alapították meg azzal a céllal, hogy az érdi és a környékbeli kis és középvállalkozókat gazdasági tanácsokkal segítse. Az Európai Uniós csatlakozást követően a cégcsoport elkezdett foglalkozni Európai Uniós pályázatokkal és az azokból megvalósuló beruházásokkal. Kezdetben ezt a tevékenységét is Érdhez kötötte, majd a spektrum egyre bővült Budapesttel és Magyarországgal, míg mára ott tartanak, hogy nemzetközi ügyfelek is a cégcsoporthoz tartoznak – magyarázta érdeklődésünkre Kovács Zoltán, a Rekontir Cégcsoport tulajdonos ügyvezetője. 

A vállalkozás bővülésével tudatosan elkezdődött a társadalmi szerepvállalás felépítése is. Az elmúlt 5-10 évben a cég „Együtt a magyar sikerekért!” elnevezésű programja keretén belül létrehozta a Kovács István Alapítványt, amely az átlagon felüli tanulmányi és sport eredményeket elérő érdi diákokat, illetve a kajak-kenu sport tehetségeit segíti. „2016 óta összesen 120 diákot támogattunk már közel 12 millió forint értékben. Tulajdonostársammal, Dr. Szűcs Balázzsal mindketten az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumból indultunk, innen merítettünk szellemi tőkét, ezért különösen fontos számunkra az érdi közösség építése.” 

2017-től FTC REKONTIR Kajak-Kenu Szakosztály csapatnév alatt versenyeznek Ferencváros sportolói. „Cégcsoportunk elkötelezett a magyar sikersportágak, különösen a kajak-kenu támogatása mellett. A jelenkor nagyjai és olimpiai bajnokai mellett, fontosnak tartjuk a jövő reménységeit is segíteni, hogy könnyebben küzdhessék le a nehézségeket, melyek céljaik elérésében akadályozzák őket” – húzta alá a tulajdonos ügyvezető.

A Rekontir a koronavírus-járvány kapcsán a veszélyhelyzet kihirdetését követően első között reagált és ajánlotta fel segítségét az érdi önkormányzatnak. Ötszázezer forint készpénzt utalt a koronavírus elleni védekezés megsegítésére a koronavírus védelmi alapba, legutóbb pedig egymillió forint értékben vitt a városnak profi, FFP2 minőségű maszkokat és új gyártású MOL-os fertőtlenítőszereket melyeket a z önkormányzat a háziorvosoknak és a gyermekorvosoknak juttat el. 

Kovács Zoltán elmondta azt is, hogy a jövőben is támogatni kívánják a vírus elleni védekezést. „Amennyiben erőnkből kitelik és a szükség is úgy kívánja, további pénz és tárgyi adományokkal fogunk hozzájárulni a koronavírus megfékezéséhez Érden.”
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email