22_03_29_erdmost_nincskep

71-gyel nőtt a hazai fertőzöttek száma

22_03_29_erdmost_nincskep

71-gyel nőtt a hazai fertőzöttek száma

744-ről 817-re emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a kormányzati tájékoztató portál. A koronavirus.gov.hu beszámolt arról is, hogy újabb kilenc idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel 47-re emelkedett a járvány hazai áldozatainak száma.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A portál tájékoztatott, hogy az elmúlt huszonnégy órában további négy érintettet minősítettek gyógyultnak, így már 71-en hagyhatták el a kórházat. A legfrissebb adatok szerint hazánkban 14 997-en vannak hatósági házi karanténban, s 23 746 mintavétel történt akkreditált laboratóriumban.

A területi adatok alapján a legtöbb fertőzött Budapesten van, a fővárosban 345 betegnél diagnosztizálták a koronavírust, míg Pest megyében 153-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

A koronavirus.gov.hu továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, az maradjon otthon, továbbra is tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozást.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy a helyi önkormányzat segítségét.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email