22_03_29_erdmost_nincskep

Április 30-ra módosul a helyi adók befizetési határideje

22_03_29_erdmost_nincskep

Április 30-ra módosul a helyi adók befizetési határideje

Érd a helyi adók befizetési határidejét április 30-ai határidőre módosítja. Ennek egyik oka az értesítő leveleket továbbító központi rendszer nem megfelelő működése, a másik pedig a járványhelyzet - tájékoztat közösségi oldalán Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyrészt a helyi adók azok, melyek fedezik a város költségvetését, így a jelenlegi veszélyhelyzetben a védekezés költségeit is. Megfizetésük határideje minden évben március 15-e, ezt először saját hatáskörben március 31-re módosították, de mivel „a központi rendszer (ASP), mely a települések helyi adónemeinek értesítő leveleit és ezek postai úton történő továbbítását hivatott ellátni, olyan gyermekbetegségekkel küzd, melyek okán sok érdihez a mai napig nem érkezett meg a helyi adónemeket részletező elszámoló levél, pláne a befizetéseket lehetővé tevő csekk, a legtöbbünkhöz pedig késve”, illetve „ezekben a vészterhes időkben városvezetésünk különösen fontos feladata a lakók megsegítése, így arra kértem a jegyző asszonyt, értesítse az államkincstárat, hogy a város a helyi adók befizetési határidejét április 30-ára módosítja” – írja Csőzik László.

Hozzáteszi: sem a kormány, sem a NAV nem módosította eddig az esedékes adófizetési határidőket, és főleg nem hozott olyan intézkedést, mely az adófizetési kötelezettség alól az állampolgárokat mentesítené.

„Ahogyan sokan tapasztalhatták, mi, itt helyben igyekszünk mindenben segíteni, megoldani a keletkező problémákat. Sajnálatos módon azonban mindeddig a magyar államtól, a kormánytól semmilyen konkrét segítséget nem kaptunk, de még ígérettel sem rendelkezünk arra nézve, hogy védekezés költségeit utólag, központi forrásokból fedeznék. Reméljük, ebben lesz változás, de addig is javaslom, a helyi adók megfizetésére vonatkozó kötelezettségünkre tekintsünk úgy is, mint a szolidáris, a közösségért való tenni akarás és a közösségvállalás körébe tartozó cselekedetre. Tájékoztatásul közlöm, hogy a város költségvetésének vis maior előirányzata 10 millió forintot tartalmaz; jelenleg ebből fedezzük a védekezés költségeit. Ameddig ez tart, addig nem kell hozzányúlnunk a tartalékainkhoz, vagy módosítanunk a költségvetésünket” – zárja szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email