22_03_29_erdmost_nincskep

Rendkívüli szünet hétfőtől a bölcsődékben és óvodákban

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendkívüli szünet hétfőtől a bölcsődékben és óvodákban

Az intézmények bezárnak, de két napig ügyeleti rendszerben működnek, utána kijelölt, ügyeletet adó intézményekben vigyáznak azokra, akikkel nem tudnak otthon maradni a szülők. A nagyszülőket óvjuk a fertőzésveszélytől. A közétkeztetést az önkormányzat biztosítja annak, aki igényli.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester rendkívüli tájékoztatójában azt írja:

A koronavírus veszélyhelyzetre tekintettel az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben rendkívüli szünetet rendelek el március 16-ától, hétfőtől kezdődően.

A rendkívüli szünet visszavonásig érvényes, a jelen állapotok szerint minimum két hétig érvényben marad.

Felhatalmaztam továbbá a városi intézmények és cégek vezetőit arra, hogy a járvány megakadályozása érdekében, saját hatáskörben biztosítsák a rugalmas munkavégzés feltételeit amellett, hogy a feladatellátás zökkenőmentes legyen.

A gyakorlatban azt jelenti, hogy az intézmények ugyan bezárnak, de két napon át, március 17-ig ügyeleti rendben működnek. Ennek értelmében – rendkívül indokolt esetben, kizárólag akkor, ha az elhelyezésről a szülő gondoskodni nem tud – ebben az időszakban az az intézmény, amelyet eddig is látogattak, fogadja a gyermeket.

Március 18-ától a saját intézmény már nem fogadja a gyermeket, onnantól csak a kijelölt ügyeletet adó intézmények állnak rendelkezésre. A kijelölt, ügyeletet adó intézményekről holnap, március 16-án adunk tájékoztatást – valószínűleg a város két különböző pontján egy-egy óvoda és egy bölcsőde látja majd el ezeket a feladatokat.

Kérem a szülőket, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel otthoni körülmények között gondoskodjanak a gyermekek elhelyezéséről, és amennyiben lehetséges a gyermekek felügyeletét ne időskorúakra, ne a nagyszülőkre bízzák.

Az intézmények vezetői ezen időszakban felmérik, hogy kik azok, akik nem tudják otthonukban elhelyezni gyermekeiket, valamint azokat, akik a közétkeztetést igénybe kívánják venni. A közétkeztetést biztosítjuk, az ételekért akkor is be lehet menni, ha nem veszik igénybe az ügyeletet, és otthon maradnak.

Saját érdekükben arra kérjük az időseket, lehetőség szerint hozzátartozóikat, ismerőseiket küldjék el az ebédért. Ezen felül a házi segítségnyújtás tekintetében is javasolt, hogy a kormányzati intézkedésekkel összhangban családon belül gondoskodjanak az idősekről. A központban, a társasházak esetében fokozott fertőtlenítést javaslunk, valamint azt, hogy fertőzésveszély esetén felelősségteljesen járjanak el a lakók egymással szemben.

Megbetegedésről Érden szerencsére továbbra sincs tudomásunk.

Mindenkit arra kérek azonban, hogy próbálja otthon tartani gyermekét, még ha ez sok nehézséggel, szervezési problémával is jár. Csak drasztikus intézkedésekkel tudjuk megakadályozni, hogy teljesen maga alá gyűrje a járvány az országot. Vigyázzanak arra is, hogy ne a nagyszülők, idősebb rokonok felügyeljenek a csöppségekre, mert az ő korosztályuk van a legnagyobb veszélyben.

Ha van ötletük, javaslatuk, hogyan tudják akár kisközösségekben, szomszédok, barátok között megosztani a gyerekek felügyeletét, ezt feltétlenül osszák meg egymással és szülőtársaikkal! Nagyon köszönjük az eddigi felajánlásokat, kezdeményezéseket!

Érd igazi ereje akkor mutatkozik meg, ha egy fontos ügy érdekében mind megmozdulunk és össze tudunk fogni.

Továbbra is kérek mindenkit a kötelező óvintézkedések betartására, a társas érintkezés megszokott formáinak – kézfogás, puszi – mellőzésére.

Vigyázzanak egymásra és szeretteikre! Tartsunk össze, és mutassuk meg mindenkinek, hogy mi, érdiek, felelős, óvatos és összetartó közösség vagyunk!

Csőzik László
polgármester

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email