22_03_29_erdmost_nincskep

Rendkívüli intézkedéseket vezetnek be Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendkívüli intézkedéseket vezetnek be Érden

Szünetel az árusítás a piacon holnaptól, bezár a Gárdonyi Tanuszoda és az Érd Aréna, elmarad a Magyarok Vására, illetve több helyi rendezvény, és a vasárnapi ételosztások – jelentette be Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az országos veszélyhelyzet miatt rendkívüli intézkedéseket hoztunk Érden is. Célunk, hogy ameddig lehet, fékezzük a járvány terjedését, negatív hatásait pedig csökkentsük.

Veszélyhelyzeti munkacsoportunk kapcsolatban áll az országos operatív törzzsel, a járványügyben intézkedő hatóságokkal. Mindent elkövetünk, hogy a várost a lehető legjobban felkészítsük a rendkívüli helyzetre.

Ennek érdekében a következő rendelkezéseket hoztam:

Holnaptól, azaz 2020. március 14-étől bizonytalan ideig szünetel az árusítás az Érdi Piacon.
• Vasárnaptól, azaz március 15-étől a Szociális Gondozó Központ által meghirdetett ételosztás elmarad.
• A március 28-ára meghirdetett Érdi Magyarok Vására szintén elmarad.
• A Gárdonyi Tanuszodát és az Érd Arénát bezárjuk, hogy az esetleges fertőzés gyors továbbterjedését megakadályozzuk.
• A Szepes Gyula Művelődési Központ és a Parkvárosi Közösségi Ház rendezvényei elmaradnak. Az állandó programok pedig (énekkar, idősek klubja és más hasonló rendezvények) bizonytalan ideig szünetelnek.
• A Csuka Zoltán Könyvtár a kormányhatározatnak megfelelően törölte a rendezvényeit. A Magyar Földrajzi Múzeum előzetes bejelentkezéssel, korlátozottan látogatható.
• Az esküvők és temetések megtartását nem korlátozzuk. Kérjük azonban a szervezőket, családtagokat, hogy lehetőség szerint minimalizálják a résztvevők létszámát.
• Kérjük továbbá a civil szervezeteket, hogy rendezvényeik megtartását – létszámtól függetlenül – szintén alaposan fontolják meg.
• A Polgármesteri Hivatalban március 16-ától, azaz jövő hétfőtől kizárólag a Polgárok Háza Ügyfélszolgálatán lesz ügyfélfogadás. Kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, elektronikus úton, vagy az ismert telefonszámokon keresztül lépjenek kapcsolatba a Hivatallal.
o Elektronikus elérhetőségeink az ügyintézéshez. E-mail: onkormanyzat@erd.hu és jegyzo@erd.hu
o Hivatali kapu azonosító: 707189964
• Elrendeltem továbbá, hogy z Érdi Közterület-fenntartó Intézmény haladéktalanul fertőtlenítse a köztéri bútorokat.
• Szeretnék megnyugtatni mindenkit: az önkormányzati fenntartású bölcsődékben és óvodákban a megelőzéshez szükséges higiéniai eszközök rendelkezésre állnak, és ez a jövőben is így lesz.
• A bölcsődék és óvodák egyelőre nyitva maradnak. Bezárásukról az önkormányzat nem dönthet, egyedül a kormány hozhat ilyen intézkedést. Ugyanakkor szeretném arra kérni az érdieket, hogy aki teheti, ne menjen nagyobb közösségbe és gyerekét is tartsa otthon.
• A járvánnyal kapcsolatos, közérdekű kérdések megválaszolására hamarosan közzéteszünk egy telefonszámot és emailcímet, ahol felkészült szakemberek fogadják és válaszolják meg az érdiek kérdéseit.
• A vészhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről, tudnivalókról folyamatosan informáljuk Önöket a város weboldalán, a helyi médiában és a közösségi oldalakon egyaránt.

Kérem Önöket, vigyázzanak egymásra, szeretteikre és saját magukra! Mossanak minél többször kezet, arcot, és kerüljék üdvözléskor a puszit, kézfogást!

Tartsunk össze, és mutassuk meg mindenkinek, hogy mi, érdiek, felelős, óvatos és összetartó közösség vagyunk!” – írja posztjában Csőzik László. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email