22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció indult az iskolák bezárásáért

22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Az egyetemek csütörtöktől bezártak a veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében, de az általános- és középiskolákban egyelőre zavartalanul folyik az oktatás. Petíció indult, hogy a bölcsődéket, óvodákat és iskolákat is zárják be átmeneti időre a koronavírus miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szerdai kormányrendelet értelmében „az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el”. Vagyis az intézményvezetők vagy a tankerületi igazgatók helyett csak a kormány/ miniszter döntheti el az iskolák bezárását. A bölcsődék és óvodák nyitva tartásáról, illetve átmeneti bezárásáról az önkormányzatok döntenek. Csőzik László polgármester szerdai posztjában azt jelentette be, hogy ameddig a közoktatás működik, addig az érdi óvodák és a bölcsődék sem fognak bezárni.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően online petíció indult, amiben azt kérik a kormánytól, hogy:

sürgősen tegyen határozott és drasztikus lépéseket a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatosan az oktatási intézményekben! Függesszék fel a bölcsődék, óvodák működését, az általános iskolákban, középiskolákban és egyetemeken az oktatást! Az intézmények szükség szerint  azoknak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, akiknek a felügyeletét otthon semmiképpen sem tudják megoldani a szülők, biztosítson ügyeletet, de az intézmények látogatása ne legyen kötelező és az oktatás egy időre SOS álljon le, nagyobb tanulók esetében történjék online.

A petíciót eddig több, mint tízezren írták alá.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, az iskolabezárások a teljes tanév megismétlését és érvénytelenítését eredményeznék. Ezt az állítást azonban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete csütörtökön délelőtt cáfolta.

Az Érdi Újság következő számában annak járunk utána, milyen észérvek szólhatnak a tanítási szünet elrendelése mellett, és hogy ebben a helyzetben működőképes lehet-e a távoktatás, vagy a nyári szünetet fogja lerövidíteni az elmaradt tanítási napok pótlása.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email