22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Fidesz: Fel kell készülnünk az idősek ellátására

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi Fidesz: Fel kell készülnünk az idősek ellátására

A koronavírus-járvány miatt előfordulhat, hogy az időseknek azt ajánlják, ne hagyják el az otthonukat. Az önkormányzatnak végig kellene gondolnia, hogyan tudja ellátni e polgárai ellátását – jelentette ki sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány elleni helyi védekezés lehetséges önkormányzati feladatairól állított össze anyagot a Fidesz-KDNP-Összefogás katasztrófavédelmi szakértője. Csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke ezt a dokumentumot felajánlotta a városvezetésnek. Közölte továbbá: előfordulhat olyan helyzet a későbbiekben, amikor az időseknek azt ajánlják, hogy ne hagyják el otthonukat; érdemes lenne végiggondolnia a Polgármesteri Hivatalnak, hogyan tudja megszervezni az idősek gyógyszerrel, élelmiszerrel való ellátását. Kérte a lakosságot is, hogy azok, akik segíteni tudnak, figyeljenek oda idős ismerőseikre.

T. Mészáros András beszélt még a közbiztonság helyzetéről; mint mondta, Érd a megyei jogú városok között az élmezőnybe került; második-harmadik helyen áll különféle bűncselekmények tekintetében. Ezt a jó eredményt a különböző szervezetek – rendőrség, polgárőrség, közterület-felügyelet – együttműködésével sikerült elérni. Mint mondta, félti a polgárőrséget, mert idén 15 millió forint helyett csupán 9 milliós városi támogatást kapnak, amiből nagyon nehéz lesz az eddigi színvonalon dolgozniuk. Közölte: reméli, hogy ezen a közgyűlés többsége tud még változtatni, és a hiányzó hatmillió forint év közben „‘oda fog kerülni” a polgárőrséghez. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email