22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb koronavírusos beteg Magyarországon

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb koronavírusos beteg Magyarországon

Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma: a Debrecenben élő brit férfi egy kontakjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A hölgyet már napokkal ezelőtt elkülönítették a Szent László kórházban – tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az újonnan diagnosztizált fertőzött a  népegészségügyi hatóság számára már ismert volt, mint egy korábbi COVID-19 fertőzött  kontaktja. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetében is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

Vele együtt hazánkban eddig 13 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 4 magyar állampolgár.

Kedden kora este telefonon egyeztetett Karl Nehammer osztrák és Pintér Sándor magyar belügyminiszter a két országnak az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében megtett és tervezett intézkedéseiről – közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

A politikusok tájékoztatták egymást az Olaszországból érkezők ellenőrzési módszereiről, biztosították egymást arról, hogy országaik intézkedéseit „kölcsönös megértéssel és bizalommal fogadják”, és megállapodtak a folyamatos információcseréről.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email