22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: simán nyerte a rangadót a VMG DSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: simán nyerte a rangadót a VMG DSE

Hazai környezetben aratott könnyed, 94–62-es sikert a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 21. fordulójában a VMG DSE, amely a forduló előtt egy hellyel előtte álló Monori SE-t győzte le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rangadóra volt kilátás a harmadosztálynak számító férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjában, hiszen a 21. fordulóban a tabellán tizenegyedik helyezett Valaczkay Gábor által vezetett VMG DSE az egy hellyel előtte álló Monori SE-t fogadta a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

Noha az előzetes eredmények alapján szoros mérkőzésre volt kilátás, a vendégek több civil program miatt nem tudtak teljes kerettel kiállni, tartalékos csapatuk pedig nem tudta tartani a lépést a hazaiakkal, akik már az első negyedben tizenöt pontos, 25–10-es előnybe kerültek.

A második játékrészben valamelyest zárkózott a vendég csapat, vagyis a hazaiaknak nem engedte, hogy már a nagyszünet előtt lezárják a lényegi kérdéseket, így „csak” 44–24-gyel fordultak a felek.

A második félidőben sem tudott váltani a vendégcsapat, a VMG a harmadik tíz percet négy (23–19), a negyediket nyolc (27–19) ponttal nyerte meg, így sima, 94–62-es sikert aratott a rangadón.

– Tartalékosan érkezett ellenfelünk, akiket letámadással sok cserével szépen lassan felőröltünk. Mindenki sok játéklehetőséget kapott és tudtunk gyakorolni a nagy különbségű vezetésünknél. Örülünk zsinórban elért ötödik győzelmünknek – értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

Miháczi Ádámék sorozatban elért ötödik győzelmükkel 10–10-re alakították mérlegüket és két helyet előrelépve a kilencedik helyet foglalják el a tizenöt csapatos bajnokságban. A VMG DSE-nek azonban a következő fordulóban nem lesz könnyű dolga, hiszen március 13-án, pénteken 20.20-tól az éllovas Pénzügyőr SE vendége lesz a Tüskecsarnokban.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 21. forduló
VMG DSE–Monori SE 94–62 (25–10, 19–14, 23–19, 27–19)
A VMG DSE pontszerzői: Nyitrai Ákos 23/3, Morauvszki Gergely 18, Vida Zoltán 11/3, Valaczkay Gábor 10/6, Matika Patrik 9/3, Gáspár Zoltán 8, Mario D’Avino 6, Naser Ali Ahmed 5/3, Kerényi Gergő 4

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email