22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: a címeres mezért harcoltak az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: a címeres mezért harcoltak az érdiek

Helyproblémák miatt a hagyományos dorogi helyszín helyett ezúttal Zsámbékon tartották a junior kötöttfogású birkózók nemzetközi válogatóversenyét, az idén már kilencedszer megrendezett Fekete Gyémánt Kupát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Spartacus SC négy birkózója mérette meg magát a tíz nemzetet, így dán, lengyel, litván, szerb, holland, finn, szlovén, román és cseh versenyzőket is felvonultató eseményen, amely a magyar birkózók számára eldöntötte, ki viselheti a címeres mezt az idei világ- és Európa-bajnokságon.

A 63 kilogrammosok között induló Berta Mike ugyan első meccsét még megnyerte a Niké SE-s Berend Barnabással szemben, de a nyolc között a későbbi végső győztes román Manuel Stoica legyőzte. Azonban a román sikereinek köszönhetően Berta a vigaszágon menetelhetett tovább, mely össze is jött, hiszen a dorogi Máté Viktort legyőzte, de a kisdöntőben vereséget szenvedett a litván Adomas Grigaliunastól, ezzel ötödik lett.

A junior korosztály 92 kilós szabadfogású válogatottja, Végh Richárd a Fekete Gyémánt Kupán a 97 kilogrammosok húszfős mezőnyében mérette meg magát. Az érdi kiválóság előbb cseh, majd lengyel ellenfelét verte, majd az ESMTK-s Mohl Richárdot is legyőzte, aztán az elődöntőben a később a súlycsoportot megnyerő, ugyancsak pesterzsébeti Szőke Alextől kikapott, de a bronzéremért a lengyel Igor Shepetunt verte, s a dobogó legalsó fokára állhatott.

A 130 kilogrammosok között két érdi indult: Varga Dániel első meccsén cseh ellenfelétől szenvedett vereséget, míg a bokasérüléssel küzdő Végh Artúr kezdésként két tatabányait Deák Zoltán és Marton Márkot is legyőzte, a fináléban viszont vereséget szenvedett a lengyel Tomasz Wawrzynczyktől, ezzel ezüstérmes lett, ám miután nem magyar birkózó előzte meg, így kiharcolta a címeres mezt.

A zsámbéki Fekete Gyémánt Kupa mellett az érdiek diák II-es szabadfogású és diák I-es kötöttfogású csapata Mezőfalván indult a Gurics György Emlékversenyen. A megfogyatkozott érdi delegáció szépen szerepelt: a diák ketteseknél Jakab Roland (32 kg) arany-, Kiss Alex (35 kg) ezüstérmes lett, míg a diák egyeseknél az 54 kiló Jakab Dániel sikerét hozta. Továbbá a 29 kilós Bori Richárd és a 35 kilós Szenicza Nimród a második, az 50 kilós Marczinkovics-Kovács Keve az ötödik helyet szerezte meg. Az eredmények alapján a somogyjádi és zalaegerszegi országos döntőn öt érdi képviselheti a Spartacus SC-t.

Eredmények
IX. Fekete Gyémánt Kupa, junior kötöttfogású nemzetközi válogatóverseny, Zsámbék

63 kg: Berta Mike 5.
97 kg: Végh Richárd 3.
130 kg: Végh Artúr 2., Varga Dániel 10.

Gurics György Emlékverseny, diák I-es kötöttfogású, diák II-es szabadfogású verseny, Mezőfalva
Diák II. korcsoport

32 kg: Jakab Roland I.
35 kg: Kiss Alex II.

Diák I. korcsoport
29 kg: Bori Richárd II.
35 kg: Szenicza Nimród II.
50 kg: Marcinkovics-Kovács Keve V.
54 kg: Jakab Dániel I.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email