22_03_29_erdmost_nincskep

Sportos délelőtt ovisoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Sportos délelőtt ovisoknak

Ez a sportnap jobb, mint amit vártam – így összegezte tapasztalatait az egyik leendő elsős kisfiú a Batthyány iskola ovis sportnapján, amit minden esztendőben megrendeznek a tanköteles gyerekeknek, no meg a szülőknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nemcsak a városi beiskolázású sportosztályról és az iskoláról kaptak információkat, hanem megismerkedhettek az itt oktatott sportágakkal a tornacsarnokban kialakított állomásokon, valamint az edzőkkel, pedagógusokkal is találkozhattak szombat délelőtt. A már ide járó kisebb és nagyobb diákok segítették az ovisokat abban, hogy ők is kipróbálhassák a kézilabdát, a tollast, a birkózást, a focit és a floorballt.

– Mióta sportiskolai osztályt indítunk, megszervezzük ezt a programot. Azért szombaton tartjuk a foglalkozást, hogy a szülők is eljöhessenek. Sok anyukát, apukát ismerősként üdvözölhetünk, vagy azért, mert a nagyobb gyereke ide jár, vagy pedig ő maga volt valaha az intézményünk tanulója, de vannak olyan gyerekek is, akik nem a mi körzetünkből érkeznek, hanem a város más részéből vagy a szomszédos településekről – mondta lapunknak Kozma Zoltánné intézményvezető.

Az ovisok a futball, a kézilabda, a tollaslabda és a birkózás alapjait sajátíthatják majd el első osztályban – később jön az úszás és a floorball. Negyedik osztályra minden gyermek egy-egy sportegyesület leigazolt tagja lesz, természetesen nemcsak az iskolában oktatott sportokat űzhetik a gyerekek. Mint megtudtuk, egy sportosztály mindenképp indul az iskolában jövő ősszel, de ha akkora az érdeklődés, hogy két sportosztály is indulhat, akkor a tervek szerint az egyikben az egyéni, a másikban pedig a csapatsportokra fókuszálnak majd.

A sport mellett indul egy általános tantervű osztály is, ahol a művészeti nevelést kívánják erősíteni, részben a rajz- és énekórákon, másrészt a testnevelésórák keretében heti két alkalommal néptáncot tanulnak a gyerekek.

– Iskolakóstolgató sorozatunknak több állomása van: ovis focit tartunk a tornacsarnokban, február 29-én, 8.30 órától. Március 5-én 8–11 óráig nyílt napon ismerkedhetnek meg a szülők a leendő elsős tanítókkal; ez a program nemcsak a sport-, hanem a körzetes osztályba jelentkező gyerekek szüleinek is szól, ahogy a március 27-ei tavaszváró kézműves foglalkozásra is várjuk a körzetünkben lakó gyermekeket és szüleiket is. Ezt a leendő elsős tanító nénik vezetik majd, 14.30-tól. Március 23-án fél háromtól tartjuk a mozgásos szintfelmérő foglalkozást a sportiskolai osztályba jelentkezők számára. A sportruházaton kívül szükség van házi gyermekorvosi igazolásra is, hogy a jelentkező sportiskolai foglalkozáson részt vehet – hangsúlyozta Kozma Zoltánné, akitől megtudtuk azt is, hogy a felvételi erőpróbát követő napokban a szülők személyre szóló értesítést kapnak arról, hogy gyermekük sportosztályban kezdheti-e meg ősszel a tanulmányait. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email