22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: ikszeltek egymással az NB III éllovasai a főpróbán

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: ikszeltek egymással az NB III éllovasai a főpróbán

Nehéz első, de jó második félidei játékot mutatott a Pécsi MFC elleni téli utolsó edzőmeccsén az Érdi VSE, amely a Pápa elleni tavaszi bajnoki rajt előtt 1–1-es döntetlenre végzett a Közép csoport éllovasának otthonában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kezd kiegyenesedni a Pápai Perutz FC elleni tavaszi rajt előtt az NB III Nyugati csoportját vezető Érdi VSE, amely a téli felkészülés nagy részében számos játékosát nélkülözte sérülések miatt. A Közép csoport éllovasa, a Pécsi MFC elleni idegenbeli edzőmeccsen már majdnem az alapcsapatot küldhette pályára Limperger Zsolt, ám a Dunaújváros ellen kisebb sérülést szenvedő Melczer Vilmos mellett a megbetegedő Csiszár Zoltán, valamint a továbbra is maródi Kalmár Domonkos, Borek Norbert, Balogh Ádám trió sem állt az érdi vezetőedző rendelkezésére.

A mérkőzést a házigazda kezdte jobban, amely az első tizenöt percben mezőnyfölényben is játszott, Kertész Ferencnek pedig egy baloldali beadás után Nemanja Nikics próbálkozását kellett bravúrral védenie egy-egy gyenge lövés és blokkolt kísérlet mellett.

Nem sokkal a játékrész dereka után az érdiek megszerezték a vezetést, amikor egy előrevágott labdát a pécsi kapus, Helesfay Donát rosszul talált el, a játékszer pedig épp Gera Dávid elé került, aki a tizenhatoson kívülről gurított az üres kapuba (0–1). Igaz, néhány perccel később egyenlített is a Baranya megyei együttes, amikor az érdi védelem meg nem értését kihasználva Kónya Dávid passzolt el Kertész Ferenc mellett (1–1).

A félidő hajrájában még egy óriási bravúrt be kellett mutatnia az érdi kapusnak, de a szünetre döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészre Limperger Zsolt alaposan megváltoztatta a vendégek játékrendszerét, hiszen a támadónak előrelépő Pál Szabolcs helyét a jobbhátvéd posztján Májer Gergő vette át, akinek a védekező középpályás feladatait Durso Giuliano kapta meg.

A második félidőben már mindkét kapu egyenlő arányban forgott veszélyben, Kertész mellett  a túloldalon Helesfaynak is nagyokat kellett védenie több esetben is.

A hajrában azonban több gól már nem született, így a Közép és a Nyugati csoport éllovasai 1–1-es döntetlennel készültek a tavaszi rajtra.

Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában, március 8-án, 14.30-tól a Pápai Perutz FC vendégeként kezdi meg a tavaszi idényt.

Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC–Érdi VSE 1–1 (1–1)
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Gál Sz., Németh G. V. – Májer – Koós, Gera D., Durso – Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kónya D. (26. perc), ill. Gera D. (24. p.)

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email