22_03_29_erdmost_nincskep

Farsangi hangulat a szimfonikussá bővült kamarazenekarral

22_03_29_erdmost_nincskep

Farsangi hangulat a szimfonikussá bővült kamarazenekarral

Az újévi hangverseny helyett idén farsangi koncertet adott telt ház előtt a 31. évébe lépő Érdi Kamarazenekar kibővített formátuma a Szepes Gyula Művelődési Központban vasárnap este.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A kamarazenekar kibővített kiadása, bőrkötésben – ahogy azt Sebestyén Gábor konferanszié is megjegyezte, a közönség nagy derűjére. Az Érdi Kamarazenekar ugyanis csaknem 40 fővel állt fel a Szepes színpadára: tizenegy hegedűssel, valamint többek között négy kürttel és ütősökkel. Ez persze a Szepes színháztermének színpadán jól mutat és szól, de a próbák és főpróbák során számtalan galibát okozott, tudtuk meg Rédai Erzsébet művészeti vezetőtől. A zenekar kinőtte a zeneiskola falait, és a termekbe már be sem férnek, helyette a zeneiskola folyosóin tömörülnek össze ilyenkor, ami valljuk be, nem lehet túl kényelmes.

Mindebből persze semmit sem érzékelt a közönség vasárnap este. A jó hangulatról gondoskodott a konferanszié, aki egykoron a Lukin László gitártanára volt, és aki minden egyes darab előtt elmondta a tudnivalókat a műről, de egyáltalán nem úgy tette mindezt, mint aki egy zenei lexikont olvas fel, hanem közérthetően, és mindig egy kis humorral keverve. Így a vasárnapi koncerten az is kiderült a zenekedvelőknek, hogy a Hattyúk tavában is van magyar tánc. És hogy Ivanovici A Duna hullámain című művében Szécsi Pál Egy szál harangvirág című slágere ismerhető fel.

De az oldott, közvetlen hangulat Sebestyén mellett persze Héja László karmesternek is köszönhető volt, aki szintén sok-sok kiszólással szórakoztatta a közönséget és a zenészeket. És miközben volt móka és kacagás is, a szimfonikussá bővült kamarazenekar káprázatos, jól felépített, sokszínű műsorral örvendeztette meg a közönségét, amelyek között felcsendültek Brahms Magyar táncai, Ivanovici A Duna hullámain című műve, Lanner Pesti walzere, valamint Erkel Ferenc, Hubay Jenő és Rózsavölgyi Márk magyar táncai. A gyerekektől a szép korúakig, minden korosztály megtalálhatta a kedvének valót a repertoárból.

A kamarazenekar idén próbál nyitni az ifjúság felé, ezért következő programjukon tavasszal Prokofjev Péter és a farkasával fognak majd előrukkolni. Ehhez pedig még nagyobb formációra lesz szükségük, hiszen miden egyes állat más-más hangszer nyelvén szólal meg.

Rédai Erzsébet azt is hozzátette, szeretettel várják a kamarazenekar berkeibe az Érden és környékén élő muzsikusok jelentkezését.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email