22_03_29_erdmost_nincskep

Hazafiság iskolája – a Kós Szakképző Iskolában

22_03_29_erdmost_nincskep

Hazafiság iskolája – a Kós Szakképző Iskolában

Már nem először hozták el Érdre a rendezvénysorozatot, amelynek célja, a fiatalok hadtörténelmi ismereteinek bővítése, a honvédelem iránti érdeklődés felkeltése, valamint a diákok jobb hazafiakká nevelése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előadások és bemutatók az 1848-ban kezdődő időszaktól – több mint 170 évet ölelnek fel – mondta el Oláh László, a pákozdi katonai emlékpark szakmai igazgatója, a Hazafiság iskolája program szervezője.

Nemcsak abban mutatkozik meg a diákok érdeklődése, hogy figyelnek, hanem aktívak, külön felszólítás, hívás nélkül is részt vesznek a programokban. Ezenkívül másodlagos visszajelzés, hogy a szünetekben is folytatódnak a beszélgetések, érdeklődőek a fiatalok – mondta a szervező.

A programok között volt egyébként fegyvertörténeti előadás és lézerpuska-lövészet, ami azért fontos, mert ahhoz, hogy valaki tudjon lőni, saját magát kell kontrollálnia, így ez is fejlesztő hatású is a diákokra – magyarázta a szakmai igazgató. Forgószínpad szerűen mindenki minden állomásra eljutott. Vagyis az érintett 8 osztály 6 csoportot alkotva, végigjárta mind a 6 foglalkozási helyet. A programokon ezúttal a 10. és 11. évfolyamosok vettek részt. 

A szervező hozzátette: ez a program most véget ért, de minden helyszínen visszavárják őket. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email