22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: nagy lépés a junior Eb felé

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: nagy lépés a junior Eb felé

Nagy lépést tett a címeres mez és a szkopjei junior Európa-bajnokságon való részvétel felé az Érdi Spartacus SC birkózója, Végh Richárd, aki megnyerte a szabadfogásúak 92 kilogrammos versenyét a somogyjádi válogatón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február 22-én a somogyjádi sportcsarnok adott otthont a junior korosztály szabadfogású válogatóversenyének, melyen érdi részről Végh Richárd mérette meg magát a 92 kilogrammosok mezőnyében.

Az érdi kiválóságnak két dorogi ellenfele volt a súlycsoportban, ahol a korábbi érdit, Mezei Dominikot és jelenlegi csapattársát, Gremsberger Bertalant legyőzve lett aranyérmes, ezzel pedig nagy lépést tett a júniusi, szkopjei Európa-bajnokságon való indulás felé.

Testvére, Végh Artúr pedig március 7-én, a Dorogon rendezendő kötöttfogású nemzetközi megmérettetésen vívhatja ki a kvalifikációt a nehézsúlyúak között.

Az Érdi Spartacus birkózói a diák I-es korosztály számára rendezett, népes mezőnyt felvonultató dorogi országos bajnokságon is szőnyegre léptek. Az öt érdi közül a legjobb eredményt az 54 kilogrammos Jakab Dániel érte el, aki két győztes meccs után az elődöntőben elszenvedett vereséget követően a vigaszágon elért sikerével állhatott a dobogó legalsó fokára.

A 29 kilós Bori Richárd a főtáblán egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el, amely után a vigaszágon hasonló eredmények után a hetedik helyet szerezte meg.

A 35 kilós Szenicza Nimród első meccsén elszenvedett vereségével tizenegyedik, az 50 kilós Marcinkovics-Kovács Keve tizenharmadik, a 42 kilogrammosok között érdekelt Szalai Richárd pedig 23. helyen végzett az országos bajnokságon.

Eredmények
Somogyjád, szabadfogás, válogató
92 kg:
1. Végh Richárd

Dorog, diák I, országos bajnokság
29 kg:
7. Bori Richárd
35 kg: 11. Szenicza Nimród
42 kg: 23. Szalai Richárd
50 kg: 13. Marcinkovics-Kovács Keve
54 kg: 3. Jakab Dániel

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email