22_03_29_erdmost_nincskep

Rendszeres sétával az egészségesebb életért

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendszeres sétával az egészségesebb életért

Köztudott, hogy a rendszeres mozgással nagyon sokat tehetünk az egészségünkért. És ehhez nem is kell feltétlenül az edzőterembe rohannunk, vagy a legdivatosabb mozgásformákra befizetnünk. Elegendő lehet rendszeresen sétálnunk is, aminek nincs se sérülésveszélye, se költsége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mik az egészségügyi előnyei a rendszeres sétának?

Napi 30-45 perc séta javítja az izomtónust, erősíti a csontokat. Javul a vérkeringés, ugyanakkor a legveszélyesebb kockázati tényezők – a magas vérnyomás, a cukorbetegség, stroke, a depresszió és a túlsúly – veszélye csökken. Elősegíti a vastagbél egészséges működését és nem utolsó sorban segíthet a demencia és az Alzheimer-kór elleni csatában.

Mint arra Karsch Beáta gyógytornász felhívta figyelmünket, az érdi Gyógytorna Centrum kezdeményezése az országos “Sétaverseny az egészségedért 2020″ kihívás, melyre nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt. Bárki részt vehet benne, mindössze egy okostelefonra van szükség amivel mérjük a sétálással megtett kilométereket. A kihívás 2020. január 1-én indult és egész évben, azaz 2020. december 31-éig tart. Ezen időszakon belül bármikor lehet csatlakozni és gyűjteni a kilométereket.

A verseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mindennapi séta, a rendszeres gyaloglás az egyik legegyszerűbb és leginkább költségkímélőbb módja annak, hogy a mozgást, a fizikai és szellemi aktivitást ismét életünk alapvető részévé tegyük.

Minden résztvevő nyerni fog, hiszen az egészségünk a tét, továbbá az első 3 helyezett díjazásban részesül, illetve az aktív résztvevők között is hasznos ajándékok kerülnek kisorsolásra.

Hogyan lehet csatlakozni a kihíváshoz? Le kell tölteni az okostelefonra az „Endomondo” alkalmazást, azon belül keressünk rá a „Sétaverseny az egészségedért 2020” kihívásra. Utána pedig, egyszerűen csak sétáljunk. A kihívás elérhető ezen a linken.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email