22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: küzdős első és könnyed második félidő után verte az Óvárt az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: küzdős első és könnyed második félidő után verte az Óvárt az ÉRD

Küzdős, fordulatos első félidő után a másodikban átrohant a Mosonmagyaróváron és végül 39–24-re nyerte meg a K&H női kézilabda liga 17. fordulójában lejátszott hazai bajnokiját az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Simon Armillára, Király Rékára és Landi Gabriellára sem számíthatott a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin Szabó Edina, hiszen az ÉRD-nél és a Budaörsnél kettős engedéllyel játszó három fiatal épp a Vasas elleni kulcsfontosságú NB I/B-s bajnokin léptek pályára – a Fáy utcai rangadó 26–26-os döntetlennel zárult, Király Réka két gólt szerzett, Simon és Landi nem talált be.

Az ÉRD és a Mosonmagyaróvár bajnokiját a hazaiak kezdték aktívabban, noha a Mosonmagyaróvár Hudák Anette Emma révén egyszer vezetett (2–3), ám az első tíz percben jobbára Szabó Edina csapatának akarata érvényesült. Alexandra Nascimento kihagyott hétméterese után viszont a Lajta-partiak két góllal is megléptek (6–8). Az ÉRD pedig hiába egyenlített többször is, a vezetést csak a 24. percben tudta visszavenni (12–11), a szünetre pedig 17–15-ös előnnyel vonult.

A második félidő első gólját ugyan Hajtai Vanessza révén a vendégek szerezték, ám az ÉRD a térfélcserét követően teljesen más arcát mutatta, a szünetbeli közte kettőhöz pillanatok alatt további négyet tettek Tóth Gabrielláék (21–16). Tilinger Tamara találata valamelyest megtörte az érdiek szériáját, ám a félidő derekán már kilenc is volt közte, a tíz pedig Jelena Lavko révén a 47. percben 30–20-nál jött össze. 

A végjáték így sima lett, az ÉRD remek második félidei teljesítményének köszönhetően 39–24-re nyert.

– Kalapot le az érdi lányok előtt, hatalmasat küzdöttek és megmutatták, milyen egy igazi csapat és milyen sportemberek. Szívből gratulálunk nekik nem csak a győzelemhez, hanem ahhoz, amit ma mutattak: azt az alázatot, hitet, egységet. Azt mutatták meg, amiért az egész országban olyan sokan szeretik őket, annak ellenére, hogy nem mindig sikerül győzniük. Köszönjük azoknak a szurkolóknak, akik bíznak a csapatban és szeretik ezt a csapatot. Azt hiszem, a körülményekhez képest egészen fantasztikus hangulatot teremtettek és őket is pontosan ezért szeretik olyan sokan. Marianne nevében is mondom, hogy büszkék vagyunk a lányokra. Nem olyan egyszerű a helyzet, de a folytatás az nem tőlünk függ – mondta el az ÉRD vezetőedzője, Szabó Edina, aki könnybe lábadt szemekkel nyilatkozott a mérkőzést követően. Az ÉrdMost.hu azon kérdésére, hogy ez az elmúlt hetek eseményeinek vagy a következő időszaknak szól-e, elmondta: mind a kettőnek.

– Ez egy nagyon jó csapat, az, hogy mi történt az elmúlt hetekben és az milyen hatással volt ezekre a lányokra, az egy nagy kérdőjel. Bízunk a csapatban és ezt tudják is, de nem volt könnyű nekik és azt hiszem, hogy mindent megpróbáltunk mi is, még külső segítséget is kértünk arra, hogy valahogy ebben a nagyon nehéz helyzetben, amikor kimennek a pályára és kijönnek a szurkolók, akkor a mesterségüket jól tudják csinálni. Hogy aztán a következő időszakban mi lesz, hogy lesz, annak lehet, hogy szólnak a könnyeim… – válaszolta ugyancsak könnyeivel küszködve Szabó Edina.

– Megérdemelten nyert az ÉRD, sajnos csak egy félidőig csináltuk azt, amit szerettünk volna, bár a nyolc eladott labda és a nyolc lerohanásgól pont nem az, amit szerettünk volna. A második félidő meg teljes betli. Érthetetlen számomra, hogy kompletten a csapat és jó pár játékos feje az…  Gyakorlatilag odaadtuk a védők kezébe, hogy vigyétek és lőjetek gólt, de huszonhat technikai hibával nem is lehet más mérkőzést játszani, ennek már meg lett és meg is lesz a következménye. Ezt le kell rendeznem a csapattal, mert sok olyan meccsünk van, amit meg kell nyernünk és ilyen mentalitással, fejjel nem fog sikerülni – értékelt Bognár Róbert, a Mosonmagyaróvár vezetőedzője.

– Gratulálok a csapatnak, de nem csak a mai nap miatt, hanem az egész heti munkában nagyon alázatosak voltunk és sokat dolgoztunk azon, hogy ebből a mélypontból együtt jöjjünk ki. Ma megmutattuk – még ha az első félidőben kicsit görcsösebbek is voltunk –, hogy milyen jól is tudunk együtt játszani. Örülök, hogy így alakult ez a mai mérkőzés és remélem, továbbvisszük ezt a lendületet. Szeretnék még egyszer gratulálni a lányoknak, mert nem volt egyszerű dolog ez és nem hagytuk el magunkat – értékelt Kisfaludy Anett, az ÉRD beállója.

– Az igazság az, hogy Robi mindent elmondott. Nagyon csalódott vagyok, a csapat is az. Iszonyatosan sok technikai hibánk volt és sok eladott labdánk, amit a hazai csapat könyörtelenül kihasznált. Az volt az érzésem, hogy nem úgy küzdöttünk, mint az egy héttel ezelőtti bajnoki meccsünkön, nem működtünk csapatként. Muszáj továbbmennünk, ki kell javítanunk a hibákat – nyilatkozta a vendégek irányítója, Tilinger Tamara.

Az ÉRD legközelebb március 6-án lép pályára, amikor a bajnokság 18. fordulójában a nagy rivális DVSC-Schaeffler vendége lesz Debrecenben.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
ÉRD–MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR 39–24 (17–15)
Érd, 1000 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
ÉRD: Janurik – NASCIMENTO 9 (1), KISS N. 5, TÓTH G. 6, Kisfaludy 2, Jerábková 2, BÍZIK R. 4
Csere: Foggea (kapus), Kovacsevics 4, Szabó L. 1, Lavko 4, Termány, Schatzl Natalie 1, Gávai
Vezetőedző: Szabó Edina
MKC: Herczeg – Katona 2 (1), Hudák 3, TILINGER 7 (2), Horváth B. 4, Szarková 2, Hajtai 2
Csere: Dányi (kapus), Gyimesi 3, Holesová 1, Bardi, Kellermann Lancz, de Souza, Domokos D., Szalai Zs.
Vezetőedző: Bognár Róbert
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–1. 9. p.: 6–5. 12. p.: 6–8. 20. p.: 9–11. 27. p.: 15–13. 34. p.: 21–16. 42. p.: 26–18. 49. p.: 32–20. 55. p.: 37–22.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email