22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: felfelé ível a gödörből a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: felfelé ível a gödörből a VMG

A sorozatban elszenvedett hét veresége után kezd magára találni a VMG DSE férfi kosárlabda csapata, amely a Gödi SE vendégeként elhalasztott meccs pótlásán egymás után második győzelmét aratta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Gödi SE ellen elhalasztott 13. fordulóbeli bajnokiját pótolt a VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjában. A késő este, 20.15-kor kezdődő találkozó előtt serdülő lány mérkőzés volt a gödi Huzella Tivadar Általános Iskolában, emiatt a csapatoknak csupán tíz percük volt bemelegíteni.

Ez pedig meglátszott a mérkőzés első percein, hiszen az első negyed közepén csupán 4–4 volt az állás. A felvonás második fele a hazaiaknak sikerült jobban, akik 14–6-ra is megléptek, de az érdiek időkérése után sikerült rendezni a sorokat és az első játékrészt csak négypontos, 19–15-ös hátránnyal zárták.

A második tíz percben védekezésben jelentőset lépett előre a VMG játéka, ezt kihasználva pedig eredményesen fejezték be gyors támadásaikat a Nyitrai Ákos és Gáspár Zoltán vezette vendégek. Ennek köszönhetően ezt a negyedet 22–13-ra nyerte az érdi csapat, amely így ötpontos előnnyel vonulhatott szünetre (32–37).

A harmadik negyedben előbb Kerényi Gergő remek hárompontosaival növelte tovább előnyét a VMG, majd Morauvszki Gergely feljavuló játéka több támadólepattanót és pontot eredményezett, ezáltal a záró játékrészt tízpontos előnnyel várták Valaczkay Gáborék (46–56).

A hajrában ugyan felkapaszkodott a házigazda, de az érdiek előnyükből három pontot megtartottak és nagyot küzdve győztek idegenben 75–72-re.

A VMG DSE győzelmével 7–10-es mérleggel áll a tabella tizenegyedik helyén, ám soron következő három mérkőzésén jó győzelmi esélyekkel lép pályára előbb február 22-én Szentendrén, aztán március elsején a Pilis Basket vendégeként, majd március 8-án, a Monor elleni hazai találkozón.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Gödi SE–VMG DSE 72–75 (19–15, 13–22, 14–19, 26–19)
A VMG DSE pontszerzői: Morauvszki Gergely 17, Kerényi Gergő 14/9, Valaczkay Gábor 13/6, Nyitrai Ákos 13/3, Gáspár Zoltán 9, Miháczi Ádám 7, Naser Ali Ahmed 2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email