22_03_29_erdmost_nincskep

Angyalka, kistigris és a versenyautós

22_03_29_erdmost_nincskep

Angyalka, kistigris és a versenyautós

A cím nem egy művészfilmet jelöl, hanem az Újvárosi Baba-mama Klub farsangjának jelmezeseit, akik nagy beleéléssel játszottak, totyogtak és hemperegtek a szőnyegen a klub hétfői farsangi mulatságán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jelmezbálozást nem lehet elég korán kezdeni; már a legkisebbek is élvezettel bújnak mesehősök bőrébe, vagy öltik magukra az általuk vágyott foglalkozás ruházatát. Így volt ez az Újvárosi Baba-mama Klub farsangján is. 

A két és fél éves Noel már harmadszor jött el az anyukájával. Tavaly is autóversenyző volt, akkor még Nikolett, az anyukája választott számára jelmezt, most viszont ő kérte, hogy ismét autóversenyző lehessen.  Mint Nikolett elmondta, nemcsak így készültek az alkalomra, hanem különféle mesék segítségével azt is megpróbálta bemutatni kisfiának, miről is szól egy jelmezbál, mi fog ott történni. 

Noel – ahogy a többi gyerek is – nagyon élvezte, hogy beöltözhetett.  Szaladgált a klubhelyiségben angyalka, Mikulás, boszorkány és doktor néni is (hogy csak pár jelmezt említsünk), verseny nem volt, ki-ki örülhetett a saját különleges ruhájának, no meg a finom falatoknak, hiszen a szülők, illetve Stibrányi Mártonné klubvezető is készült harapnivalókkal. 

– Régi hagyomány nálunk a farsang. Egyéb programokat is szervezünk: közös séta, kézműves foglalkozások, mikulásünnepség szerepel a klub naptárjában. Ilyenkor a szülők együtt alkotnak, munkálkodnak, vagy csak épp beszélgetnek, kinek mihez van kedve – mondta az ÉrdMostnak Stibrányi Mártonné, aki nyugdíjba menetele előtt évekig volt Érden vezető védőnő. 

Mint megtudtuk, a klubtalálkozókat korábban kéthetente tartották, de az anyukák kérésére most már minden hétfőn találkoznak.

– Nem vagyunk zárt közösség, bárki csatlakozhat; hétfőnként tíz és tizenkét óra között tartjuk a foglalkozásokat az újvárosi plébánia közösségi házában, a Karolina utca 1. szám alatt. Általában tizenöten vagyunk egy-egy alkalommal. A három hónapostól a háromévesig bármilyen életkorú gyermekkel érkeznek az anyukák. Ők társaságba kerülnek, barátságok alakulnak ki köztük, amelyek gyakran azután is megmaradnak, hogy a kicsik óvodába mennek. A gyerekek pedig – főleg azok, akiknek nincs testvérük – megtanulják, hogy a játékokhoz más is hozzányúlhat. Mire óvodába kerülnek, már tudják, hogy kell csoportban viselkedni – tette hozzá a szakember.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email