22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: vereséggel debütált a négy újonc a VMG-ben

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: vereséggel debütált a négy újonc a VMG-ben

Hazai pályán szenvedett nyolcpontos, 71–63-as vereséget a VMG DSE, amely a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 14. fordulójában a Közgáz SC és DSK/B csapatától kapott ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt időszakban több új játékost igazolt az NB II Közép A-csoportjában szereplő VMG DSE férfi kosárlabda csapata. Valaczkay Gáboréknál előbb Kis-Molnár Zoltán, aztán Vida Zoltán is bemutatkozott.

A 2020-as év második bajnokiján pedig a tabellán nyolc győzelemmel és négy vereséggel ötödik helyen álló Közgáz SC és DSK/B ellen további négy játékos is bemutatkozott új csapatában, hiszen Pável Dániel és Gáspár Zoltán mellett az iráni származású Naser Ali Ahmed, illetve az olasz Mario D’Avino is az érdieket erősíti a jövőben.

A szinte újjáalakuló együttesben természetesen a játékosoknak idő kell, míg megtalálják az összhangot, s ez a Közgáz elleni bajnokin is érezhető volt, hiszen a hullámzó első játékrészben volt, hogy öt ponttal is vezettek, ám a vendég fővárosiak nyerték a felvonást 20–17-re.

A sok hibával játszó hazaiak a második játékrészben is igyekeztek szorosan tartani az állást, de a rutinosabb, összeszokott Közgáz a nagyszünetre további öt ponttal növelte előnyét (18–23, 35–43).

A második félidő elején lezárhatta volna a lényegi kérdéseket a Vladár Csaba vezette Közgáz, de hiába volt már tízpontos előnyben is, az érdiek elkapták a fonalat, egyenlítettek és többször a vezetésért is támadhattak, de hiába nyerte meg nyolc ponttal, 18–10-re a harmadik negyedet az érdi együttes, a negyedik elején ritmust váltott a Közgáz, amely végül 71–63-ra győzte le az érdieket.

– Egálnál az ellenfél tudott fokozni a tempón támadásban, illetve rutinból higgadt megoldásokat hozni. Mi sajnos nem találtuk a ritmust a támadásban, sok erőlködés, egyénieskedés volt. Ha a támadójátékunk csapatszinten összeáll, akkor majd jobban ki fog domborodni, hogy ki mire képes egyénileg – összegezte a látottakat az immár „csak” vezetőedzőként tevékenykedő Valaczkay Gábor.

– Az első félidőben a támadójátékunk erősebb volt, de a másodikban a hazaiak védekezése sokkal szorosabb lett és ez eredményre is vezetett, mert utolértek minket és ezáltal rengeteg hibára kényszerítettek minket. Ez a társaság nagyjából húsz éve együtt van és a rutin döntött, ebből tudtunk meríteni – értékelt a Közgáz SC és DSK/B-t irányító Vladár Csaba.

A VMG DSE öt győzelemmel és hét vereséggel jelenleg a tabella tizedik helyén áll. Valaczkay Gáborék legközelebb január 25-én, 14 órakor az egy hellyel előttük álló TF-BP SE vendégeként folytatják szereplésüket.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 14. forduló
VMG DSE–Közgáz SC és DSK/B 63–71 (17–20, 18–23, 18–10, 10–18)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email