22_03_29_erdmost_nincskep

Abszolút történelem – novellaíró pályázat

22_03_29_erdmost_nincskep

Abszolút történelem – novellaíró pályázat

A Pagony kiadó novellaíró pályázatot hirdet 10-16 év közötti diákok részére. A téma: időutazás a pályázó kedvenc történelmi korszakába. Leadási határidő: február 29. A szövegeket az AbszolútTöri szerző, Mészöly Ágnes és Wéber Anikó, valamint a sorozat szerkesztője, Rét Viktória fogják elbírálni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pagony kiadó Abszolút könyvek-sorozata egy izgalmas alsorozattal bővül, az AbszolútTörivel, amivel a legjobb kortárs magyar ifjúsági írók kalauzolják el az olvasót a történelem különböző korszakaiba. A hamarosan megjelenő első két részben a hetedik ásokat lehet elkísérni Mátyás király és a kiegyezés korába. De amíg amíg nem jelennek meg a könyvek, addig is arra bíztat minden diákot a kiadó, hogy kutasson, gondolkozzon és írjon maga is. Épp ezért novellaíró pályázatot hirdet. 

A pályázatban való részvétel feltételei:
– maximum 2000 szót írjatok
– elmúltál tízéves és nem vagy még tizenhat
– a téma: Te magad (és a barátaid) vagy bármilyen kitalált kamasz szereplők utazzanak vissza a számodra legizgalmasabb történelmi korba. Találkozhatnak hőseid fontos történelmi alakokkal, átélhetnek a jövőt nagyban befolyásoló történelmi pillanatokat vagy átélhetik egy adott kor mindennapjait is.

+ 1 TIPP: Próbáld meg finoman, humorosan ütköztetni a múltat és a jelent. A novella csattanója akár a két idősík közötti feszültségből is táplálkozhat.

A pályázatokat az abszoluttori@pagony.hu címre várják 2020 február 29-ig. A novella küldésekor írd meg a nevedet, életkorodat, évfolyamodat, iskoládat, telefonos és e-mailes elérhetőségedet.

A nyertesek díja: az AbszolútTöri könyvek.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email