22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás, szumó: hatszázan az Érd Kupán

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás, szumó: hatszázan az Érd Kupán

Több mint hatszáz sportoló részvételével rendezte meg hagyományos év eleji Érd Kupáját az Érdi Spartacus SC. A kétnapos viadal első felvonásán öt korosztály birkózói csaptak össze, majd a szumósoknak a világjátékokra való kvalifikáció pontszerző eseménye volt a verseny.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén immár negyvenedik alkalommal rendezte meg a hagyományos év eleji seregszemléjét az Érdi Spartacus, amely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kétnapos versenyt szervezett a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában.

A 40. Érd Kupa Nemzetközi Lakatos Gábor Emlékversenyen 34 egyesület – a magyarokon kívül ukrán, szlovák, cseh és szerb – 376 versenyzője mérlegelt.
A megnyitó előtt dr. Csőzik László, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, a verseny fővédnöke, dr. Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője és T. Mészáros András, önkormányzati képviselő köszöntötte a versenyzőket, a szülőket, kisérőket.

Az öt szőnyegen rendezett viadalon a gyermek, a diák I-es, a diák II-es, a serdülő és a kadet korosztályok képviselői mérték össze tudásukat.

A legkisebbek számára rendezett Peugeot Pé-Ta Kupán az érdiek közül a 23 kilós Álló Benedek és a 29 kilogrammos Csuka Levente is a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

A Kati Mami Sütödéje Kupán a diák II-es korosztályhoz tartozó lányok voltak érdekeltek. Közülük Berta Lara a 42, Szenicza Emma pedig a 46 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit nyerte meg, Csuka Letícia 38 kilóban ezüst-, Virlics Anna 35 kilóban, Südi Norina pedig 26 kilóban lett bronzérmes.

Ugyanennek a korosztálynak a fiúk számára rendezett ágán, az NN-Knives Nagy István Kupán Narancsik Levente a dobogó legalsó fokára állhatott 26 kilóban, míg a 32 kilogrammosok között Jakab Roland ötödikként végzett.

A diák I-es fiúk versenyén, a Kamion Fényező Kft. Kupán három bronzérem és egy ötödik hely jutott az érdieknek: Bori Richárd a 29, Szenicza Nimród a 35, Jakab Dániel pedig az 54 kilósok között állhatott a dobogó legalsó fokára, Marczinkovics-Kovács Keve pedig 46 kilóban végzett pontszerző helyen.
Az érdiek 4 arany-, 1 ezüst-, 8 bronzérmet tartottak itthon, valamint 6 pontszerző V. helynek örülhettek. A legjobb hazainak járó Zsigmond Kupát Kaszás Elza érdemelte ki.
A serdülőknek rendezett Tamaska Kupa is jól sikerült hazai szempontból, hiszen a lányoknál az 50 kilogrammot Baljer Kitti, az 54 kilót Kaszás Elza nyerte meg – utóbbi pedig a legjobb hazai versenyzőnek járó különdíjat is kiérdemelte. A fiúknál a 75 kilósok között érdekelt Balogh András ötödik lett.

A birkózók versenyén a legidősebb, kadet korosztály számára rendezett megmérettetésen még két érdi érem született, hiszen a lányok 57 kilós küzdelmeiben Baljer Roxána, a fiúk 65 kilós megmérettetésén pedig Kovács Dávid végzett bronzérmesként. Mellettük még az 55 kilós Nedvig Máté jutott el egy ötödik helyig.

Az Érdi Spartacus SC sportolói az öt korosztályban összesen négy arany-, egy ezüst- és nyolc bronzérmet értek el.

A birkózók után az Érd Kupa második napján a szumósok három dohjón, hét korosztályban vívtak meg, melyek közül a felnőttek számára a verseny kvalifikációs lehetőség volt a világjátékokra. A magyar mellett ukrán, olasz, német, orosz, norvég, lengyel és azeri szumósokat is felvonultató versenyen összesen 362 kategóriában hirdettek győztest.

Már a legkisebbeknél, a gyermek korosztályban is volt minek örülni érdi szempontból, hiszen 25 kilóban Narancsik Levente, 30 kilóban pedig Jakab Roland diadalmaskodott, mögötte pedig a második helyen Gazsi Nóra zárt.

Az U12-eseknél is induló Jakab Roland itt is diadalmaskodott, ám ezúttal már 35 kilóban, őt a második helyen Narancsik Levente követte. Ebben a korosztályban az 50 kilogrammosok között induló Bokros Márk bronzérmesként végzett, míg Baljer Márk 45 kilóban az ötödik helyet szerezte meg.

Az U14-es korosztályban a lányok is a fiúk is taroltak a Spartacusnál: előbbiek Kaszás Elza 55 kilogrammban elért aranyérme mellé az 50 kilogrammos Baljer Kitti és a 65 kilogrammos Gazsi Blanka is ezüstéremig jutott, utóbbi súlycsoportban a harmadik helyet Kaszás Lilla szerezte meg.

A fiúk között is szépszámú érmet szereztek a házigazdák: Jakab Dániel 55, Gazsi Máté 65, Virlics Marcell pedig 70 kilogrammban nem talált legyőzőre. A 40 kilósok között Narancsik Bence által elért ötödik hely mellett +70 kilogrammban Gyenes Bence nyakába ezüstérem került, Baljer Márk (45 kg), Bokros Márk (50 kg) és Hermann Norbert (+70 kg) pedig harmadik helyen végzett.

Az U14-eseknél remeklő lányok java része nem csak saját korosztályában, hanem az eggyel (U16) és kettővel (U18) nagyobbak között is megmérette magát. ennek okán 50 kilóban Baljer Kitti U16-ban egy ezüst-, U18-ban pedig egy bronzérmet szerzett. Hozzá hasonlóan kiváló teljesítményt nyújtott Kaszás Elza, aki mindkét korosztály küzdelmeit megnyerte 55 kilogrammban, míg az U14-hez hasonlóan U16-ban is egy második és egy harmadik hely lett az érdieké Gazsi Blanka és Kaszás Lilla által. A már U16-os Baljer Roxána pedig megnyerte saját kategóriáját, míg U18-ban harmadikként zárt.

Az U16-os férfiaknál két bronzéremnek és egy pontszerző, ötödik helynek örülhetett a Spartacus, miután 55 kilogrammban Jakab Dániel, 65 kilóban Kovács Dávid lett harmadik, a 75 kilósoknál pedig Virlics Marcell ötödik. Az U18-as fiúknál csak egy érdi induló volt, Kovács Dávid végül a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg 70 kilóban.

Az U21-eseknél már népesebb mezőnyt delegált a Spartacus, a lányok 65 kilogrammos súlycsoportjában ötödik helyezett Baljer Roxána mellett a fiúk szépen termeltek. A 60 kilóra lefogyasztó Berta Mike meg is nyerte saját kategóriáját, mint ahogy 100 kilóban Végh Richárd is diadalmaskodott. A 115 kilogrammban három érdi lépett dohjóba, Végh Artúr lett az ezüst-, Tamás Patrik pedig a bronzérmes, míg Varga Dániel ötödikként végzett, ahogy a 85 kilós Délceg Edvárd is.

A felnőttek mezőnyében a nőknél Lemák Diána nyerte az 55 kilogramm csatározásait, míg az eggyel nagyobb súlycsoportban, 60 kilóban Csibrák Alexandráé lett az ezüstérem.

A férfiaknál a Buzás Patrik által 85 kilogrammban elért pontszerző ötödik hely mellett Végh Richárd itt is megnyerte a 100 kilogrammot, 115 kilóban Molnár Tamás második, Végh Artúr harmadik helyen végzett.

Összesítésben az érdiek tizennégy arany-, illetve tizenkét-tizenkét ezüst- és bronzéremmel zárták az Aquatherm-Zsigmond Kupa Nemzetközi Sumo Felkészülési és Válogatóversenyt.

Eredmények
Birkózás
Peugeot Pé-Ta Kupa, Gyerek korcsoport

23 kg Álló Benedek V.
29 kg Csuka Levente V.

Kati Mami Sütödéje Kupa, Diák II. leány korcsoport
26 kg Südi Norina III.
35 kg Virlics Anna III.
38 kg Csuka Letícia II.
42 kg Berta Lara I.
46 kg Szenicza Emma I.

NN-Knives Nagy István Kupa, Diák II. fiú korcsoport
26 kg Narancsik Levente III.
32 kg Jakab Roland V.

Kamion Fényező Kft. Kupa, Diák I. fiú korcsoport
29 kg Bori Richárd III.
35 kg Szenicza Nimród III.
46 kg Marczinkovics-Kovács Keve V.
54 kg Jakab Dániel III.

Tamaska Kupa, Serdülő leány korcsoport
50 kg Baljer Kitti I.
54 kg Kaszás Elza I.

Tamaska Kupa, Serdülő fiú korcsoport
75 kg Balogh András V.

Kati Mami Sütödéje Kupa, Kadet leány korcsoport
57 kg Baljer Roxána III.

Zsigmond Kupa, Kadet fiú korcsoport
55 kg Nedvig Máthé V.
65 kg Kovács Dávid III.

Sumo
Aquatherm-Zsigmond Kupa
Gyermek fiú és leány korosztály

25 kg Narancsik Levente I.
30 kg Jakab Roland I., Gazsi Nóra II.
U12 leány korosztály
30 kg Gazsi Nóra II.
+45 kg Gazsi Blanka II.

U12 fiú korosztály
35 kg Jakab Roland I., Narancsik Levente II.
45 kg Baljer Márk V.
50 kg Bokros Márk III.
U14 leány korosztály
50 kg Baljer Kitti II.
55 kg Kaszás Elza I.
65 kg Gazsi Blanka II., Kaszás Lilla III.

U14 fiú korosztály
40 kg Narancsik Bence V.
45 kg Baljer Márk III.
50 kg Bokros Márk III.
55 kg Jakab Dániel I.
65 kg Gazsi Máté I.
70 kg Virlics Marcell I.
+70 kg Gyenes Bence II., Hermann Norbert III.

U16 női korosztály
50 kg Baljer Kitti II.
55 kg Kaszás Elza I.
60 kg Baljer Roxána I.
65 kg Gazsi Blanka II., Kaszás Lilla III.

U16 férfi korosztály
55 kg Jakab Dániel III.
65 kg Kovács Dávid III.
75 kg Virlics Marcell V.

U18 női korosztály
50 kg Baljer Kitti III.
55 kg Kaszás Elza I.
60 kg Baljer Roxána III.
U18 Férfi korosztály
70 kg Kovács Dávid V.

U21 női korosztály
65 kg Baljer Roxána V.
U21 Férfi korosztály
60 kg Berta Mike I.
85 kg Délceg Edvárd V.
100 kg Végh Richárd I.
115 kg Végh Artúr II., Tamás Patrik III., Varga Dániel V.

Felnőtt Női korosztály, kvalifikációs verseny
55 kg Lemák Diána I.
60 kg Csibrák Alexandra II.

Felnőtt Férfi korosztály, kvalifikációs verseny
85 kg Buzás Patrik V.
100 kg Végh Richárd I.
115 kg Molnár Tamás II., Végh Artúr III.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email