22_03_29_erdmost_nincskep

Az egész ország összefog, hogy Zoli legyőzhesse a rákot

22_03_29_erdmost_nincskep

Az egész ország összefog, hogy Zoli legyőzhesse a rákot

Zoli 41 éves, Tárnokon él feleségével, Nikivel és gyermekeikkel. Két éve a nyirokrák egy ritka fajtájával küzd. Az itthoni gyógymódok nem működtek, egyetlen utolsó remény maradt a számára: egy külföldi kezelés, de ehhez kevesebb, mint egy hónap alatt még 29 millió forintot kell összegyűjtenie.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nikoletta és Zoli története úgy indult, mint a mesében: szerelem első látásra, összeköltözés, majd megszületett az első gyermekük, Fruzsi is.  A kislány első születésnapján azonban kiderült: a nyirokrák egyik nagyon ritka fajtája, a Non-Hodgkin limfóma támadta meg Zoli szervezetét. És bár aztán az első csatát Zoliék megnyerték, a háborút még nem. Felesége, Niki éppen hat hónapos terhes volt az ikreikkel tavaly, amikor újra – még agresszívabban megtámadta a rák Zoli szervezetét. A család nem adta fel, találtak egy olyan eljárást, amivel jó eredményeket érnek el külföldön az ilyen esetekben. Ez a CAR-T terápia, amely során a beteg véréből immunsejteket (T-sejteket) nyernek ki, majd ezeket úgy módosítják, hogy a beteg vérébe visszajuttatva képesek legyenek felismerni és elpusztítani a ráksejteket.

Nikoletta felkereste az összes olyan külföldi kórházat, ahol elvégzik a szóban forgó kezelést. Előbb egy müncheni kórház jelzett vissza, ahol összesen 250 millió forintba kerülne az eljárás és a vele járó terápia. A család országos kampányt indított, számos lapban lehetett olvasni róluk (az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában is megismerhették történetüket). Zenészek, sportolók csatlakoztak az adománygyűjtéshez, aminek eredményeképp eddig 51 millió forint össze is gyűlt. Közben Niki január 7-én, kedden végre választ kapott egy másik, izraeli kórháztól is. Ott jóval olcsóbban, 80 millió forintért vállalnák a kezelést, viszont már január 26-án, azaz alig több mint két hét múlva. Úgyhogy a tárnoki család most versenyt fut az idővel, hogy elő tudják teremteni a kezelés árához még szükséges 29 millió forintot ezalatt a rövid idő alatt.

Az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában is beszélgettünk a családdal. Zoli akkor épp 22 napig kórházban volt, ahol őssejtet vettek tőle. Év elején engedték onnan haza, és azóta a családjával lehet, a féléves ikrek és a kétéves Fruzsi pedig örülnek az alkalomnak, és nem eresztik el egy percre sem őt, mintha csak mágnes lenne az apjuk. 

A műsort itt tudja visszahallgatni, ha pedig támogatni szeretné Zoli kezelését, akkor azt az alábbi helyeken tudja megtenni:

Alapítvány: Itthon-Otthon Alapítvány
Magnet Bank: 16200223-10054653
Közlemény: Zoli
IBAN: HU80 1620 0223 1005 4653 0000 0000
SWIFT kód: HBWEHUHB
Paypal: [https://www.paypal.me/saveZoli](https://www.paypal.me/saveZoli…)
GoFundMe: [https://www.gofundme.com/f/75es2-zoli-beats-cancer…](https://www.gofundme.com/f/75es2-zoli-beats-cancer…)

Zoli vezet egy blogot is a nyirokrákkal szemben vívott harcáról, Niki pedig létrehozott egy Facebook csoportot és egy oldalt is Zoli – legyőzöm a rákot címmel, ahol az adománygyűjtéssel és a kezeléssel kapcsolatos aktuális információkat osztja meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email