22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen ünnepe minden családnak!

22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen ünnepe minden családnak!

Több mint 200 adag karácsonyi menüvel lepte meg a nehéz helyzetben lévő érdi családokat a Gyermekétkeztetési Alapítvány december 24-én. Aki nem tudott eljönni, annak a Szociális Gondozó Központtal együttműködve házhoz szállították az ebédet. Csőzik László polgármester is bekapcsolódott az akcióba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Gyermekétkeztetési Alapítvány a helyi családsegítő javaslata alapján azokat látta vendégül, akik nem tudtak volna szenteste tápláló, egészséges, ünnepi ételhez jutni. Tárkonyos raguleves, pulykacomb tört burgonyával és savanyúsággal, valamint bejgli várta az érkezőket; minden adagot gondosan csomagolva vehettek át a vendégek.

Mint az alapítvány elnöke, Kromek Henriett tudósítónknak elmondta, szervezetük régóta támogat érdi családokat, különféle akcióik keretében, és nagyon szeretnének Érddel olyan együttműködést kialakítani, amelynek keretében folyamatosan tudnak segíteni helyi családokat.

Nem a mai volt az esztendő utolsó ételosztása: mint Tetlák Örs alpolgármester tudósítónknak elmondta, december 25-én a Kálvin téri református templom előtt várják meleg étellel, jó szóval, lelki támasszal az arra járókat, 29-én pedig az Emma utca 8. szám alatt és a régi Parkvárosi Közösségi Házban (Bajcsy-Zsilinszky út 206-208.) tart ételosztást a Szociális Gondozó Központ, ezúttal nem az egyházak, hanem az önkormányzat közreműködésével. A vasárnaponkénti ételosztások az új esztendőben is folytatódnak.

A meleg ebéd mellett december 24-én egy kis ajándék is várt a gyerekekre: mint Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ intézményvezető-helyettese tudósítónknak elmondta, egy civil kezdeményezés jóvoltából szombaton ajándékcsomaggal lepték meg őket. Aki 21-én nem tudta átvenni az ajándékot, annak most adták át. A csomagokat a megajándékozandók neme, életkora alapján állították össze, és játékokat, könyveket, ruhaneműket rejtettek. A mai akción kívül a Jézuskajárat is megörvendeztette a kicsiket, és az érdi bentlakásos intézményekben is várta meglepetés az ott élőket – így minden nehezebb körülmények közt élő gyermeknek segítettek boldogabbá tenni az ünnepet.

A szülők nagy örömmel jöttek a karácsonyi ebédért; volt köztük olyan fiatal nő, aki családotthonban él, első gyermeke oda születik majd; és volt, ahol a nagymama jött el az ebédért – az édesanya elhagyta a családot, így az apa és a rokonok nevelik a két gyereket. Ahány ház, annyi sors – de egy biztos: ez az akció nagy segítséget jelent számukra.

– Sajnos, a gyermekszegénység létező jelenség Magyarországon. Egy önkormányzatnak feladata van ezen a területen. Szeretnénk, ha a jövőben folytatódhatnának ezek az akciók, hiszen jó pár száz család él itt, Érden is, nagyon nehéz körülmények között – hangsúlyozta Csőzik László polgármester, aki nemcsak ellátogatott a jótékonysági akció színhelyére, hanem maga is segített a menü házhoz szállításában. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a mostani új jótékonysági akciók is megtelepedtek a városban. Hangsúlyozta az önkormányzat szerepét is, mint mondta, tennünk kell egymásért, nem mondhatunk le a rászorulókról.

Ami a karácsonyi, újévi kívánságokat illeti, Csőzik László azt kívánta, hogy egyre kevesebb legyen a mélyszegénységben élő családok száma, szűnjön meg a gyermekszegénység.

– A másik kívánságom mi más lehetne, mint az, hogy a város tudjon egy nagyot ugrani, és azt az évtizedes lemaradást, amit az alapvető infrastruktúra terén megtapasztalhatunk, egyszer tudjuk végre leküzdeni, legyenek normális útjai, járdái Érdnek. Egy polgármester Érden karácsony alkalmából egyebet vagy különbet nem kívánhatna. És természetesen azt, hogy mindenkinek teljen szeretetben, örömökben ez az ünnep, hogy tudjon elcsendesedni, átélni a karácsony szentségét, illetve a szeretet, a közösségek, a család ünnepét – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email