22_03_29_erdmost_nincskep

Köszönet a városunkat, javainkat védőknek és a Bukovinai Népdalkörnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Köszönet a városunkat, javainkat védőknek és a Bukovinai Népdalkörnek

A város közrendvédelmét és tűzvédelmét kiemelkedően ellátó rendőröknek és tűzoltóknak adott át elismerést Csőzik László polgármester. Köszöntötte Pest Megye Népművészetéért Díjjal kitüntetett Kóka Rozália mesemondót és az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör tagjait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a közgyűlésen elhangzott, a rendőrségen évente több ezer bűncselekményt regisztrálnak, mindezek mellett rendőreink több mint 30 jelentősebb városi rendezvény biztonságos megrendezésében is közreműködnek. A tűzoltóságra évente ezernél is több bejelentés érkezik, melynek többsége tűzeset miatt történik, de tűzoltóink jelentős szerepet kapnak a különféle műszaki mentésekben és veszélyhelyzetek felszámolásában is.  Állandóan készen állnak és egyedüli erőkként veszélyhelyzetekben azonnal mozgósíthatóak.

A rendőrök és tűzoltók kiemelkedő munkájának elismerésével a testület köszönetét fejezte ki mindazért, amit városunk köz- és tűzbiztonságának javítása érdekében tettek.

Elismerést vehetett át: Borzas Gabriella rendvédelmi alkalmazott, Lődiné Vilmos Hajnalka rendvédelmi alkalmazott, Hopkáné Varga Mónika r. zászlós, Piricsi Ágnes r. zászlós, Lukács András Sándor rendvédelmi alkalmazott, Balogh Dávid r. törzsőrmester, Iliásics Gergely r. törzsőrmester, Németh Bálint r. törzs zászlós, Kis Zoltán r. főtörzs zászlós, Nagy  András r. főtörzs zászlós.

Tűzoltók: Héjas Cintia tű. hadnagy, Fejérné Hodut Éva tű. hadnagy, Szecsődi Adrián tű. őrmester, Kocsis Zoltán címzetes tű. főtörzsőrmester, Kállai Mihály címzetes tű. főtörzsőrmester, Zrínyi Gábor címzetes tű. főtörzsőrmester.

Pest Megye Közgyűlése december 4-én, a Megyenapon Pest Megye Népművészetéért Díjjal tüntette ki Kóka Rozália Magyar Örökség Díjas mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, népdalénekest, és szintén Pest Megye Népművészetéért Díjjal ismerte el az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör munkásságát. Őket is köszöntötte Csőzik László az idei utolsó képviselő-testületi ülésen.

 

Az elismerés az 1971-ben megalakult, azaz 48 éve működő népdalkörnek és alapítójának, Kóka Rozáliának szól.  A népdalkör működésének célja a bukovinai székelyek népdalkincsének megmentése és az Érdre telepedett székelyek összefogása, hogy ne merüljenek feledésbe a közösség értékei. Ez alatt a közel öt évtized alatt megszámlálhatatlanul sok fellépésük volt, működésüket számtalan kiadvánnyal örökítették meg, itt felsorolhatatlan hazai és nemzetközi elismerésben volt részük.

Csőzik László polgármester gratulált a Pest megyei kitüntetéshez és további sok sikert kívánt munkájukhoz.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email