22_03_29_erdmost_nincskep

Egy délután a Mikulás birodalmában

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy délután a Mikulás birodalmában

Hetven általános iskolás gyermeket látott vendégül szerdán délután a Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Központja. A nehéz anyagi vagy szociális helyzetben élő iskolásokat több meglepetés is várta a régi Parkvárosi Közösségi Házban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy kicsit Mikulás, egy kicsit karácsony, csokival a zacskóban, meglepetés-hógömbbel, uzsonnával, énekkel, színdarabbal, kézműveskedéssel, ismerkedéssel, játékkal – ez volt a Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Központjának ajándék délutánja, ami széles körű együttműködésnek köszönhetően valósult meg: az utcai szociális munkások, az ifiklub, illetve az iskolai, óvodai szociális munkások együtt munkálkodtak azon, hogy a gyerekeknek maradandó, szép élményt szerezzenek – tudtuk meg Gecse-Simon Orsolya intézményvezető-helyettestől, aki elmondta azt is: a gyerekeket három támogató segítségével tudták vendégül látni és megajándékozni. A Kós szakképző iskola mézeskalácsot sütött a gyerekeknek, a McDonald’s forró csokoládéval lepte meg őket, a Magyar Élelmiszerbank jóvoltából pedig édesség került a mikulászacskóba, és sütemények az asztalokra.

A mikulásünnepség nemcsak az ajándékozásról és a közös uzsonnáról szólt: az ifiklub fiataljai kézműves foglalkozást tartottak a kicsiknek, és nem maradhatott el a közös éneklés, versmondás sem.

Az ifiklub színjátszó csoportja egy rövid darabbal is készült: a fiatalok egy jövőben játszódó, keserédes történetet írtak és adtak elő arról, hogyan várják, jobban mondva nem várják majd ükunokáink a Mikulást. Mint Krasznahorkai Ágnes színész, drámapedagógus tudósítónknak elmondta, két és fél hónapig készültek az előadásra; nem volt egyszerű feladatuk, hiszen a kamaszoknak a Mikulás már nem azt jelenti, mint a kisgyermekeknek, mégis, olyan darabot kellett színpadra állítaniuk, amit a kicsik látnak és élveznek.

Az ifis színjátszó csoport már három éve működik; hamarosan megindul a készülődés egy új darabra – ami, ahogy eddig is, olyan témát dolgoz majd fel, ami a fiatalokhoz nagyon közel áll –, és a tanév végén adják elő. A közös munka célja nem csupán egy történet előadása; darab létrehozása és a próbák során a fiatalok olyan problémákról tudnak mélyrehatóan elgondolkodni, ami az életük része, és így fel tudnak dolgozni bizonyos kérdéseket – tette hozzá Krasznahorkai Ágnes.

A Szociális Gondozó Központ a téli időszakban több más akciót is szervez: a vasárnaponkénti ételosztást az egyházakkal együttműködve, és közreműködnek abban is, hogy a Jézuska Járat elnevezésű civil kezdeményezésnek köszönhetően minél több érdi gyerek kaphasson ajándékot karácsonykor (ennek részleteiről itt olvashatnak).

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email