22_03_29_erdmost_nincskep

Még vannak jegyek az Idősek Karácsonyára

22_03_29_erdmost_nincskep

Még vannak jegyek az Idősek Karácsonyára

Korlátozott számban még kaphatók jegyek az Idősek Karácsanya csütörtöki gálaműsorára – tudtuk meg az Idősügyi Tanács kedd délutáni ülésén. A testület az idei utolsó tanácskozásán elfogadta a 2020-as munkatervét és a jövő évi költségvetés tervezetét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Idősügyi Tanács új elnöke, Szűcs Gábor alpolgármester elmondta, hogy a tervezet szerint a korábbi négymillió forint helyett ötmillióval gazdálkodhat majd az Idősügyi Tanács. A tervezetet a jövő évi költségvetés elfogadásakor hagyhatja jóvá Érd képviselő-testülete.

Ami a jövő esztendőt illeti, a tanács munkatervébe új programelemek is bekerültek: egyik ilyen a helytörténeti séta. Az időseket képzett idegenvezető kalauzolná végig Érd nevezetességein, helytörténeti emlékein. A programon nyugdíjasklubok (összeszerveződve vagy külön-külön) és „külsős” érdeklődők is részt vehetnek.

A másik új program az idősek informatikai oktatása lenne.
– Ennek lehetőségét meg fogjuk vizsgálni, hiszen ehhez szükség van eszközrendszerre, oktatókra és helyiségre is. Utánajárunk, hogy akár az Ifjúsági Önkormányzattal, akár az Érdi Tankerülettel együttműködve van-e arra  lehetőség, hogy minél szélesebb körben tudjunk informatikai oktatást nyújtani az idősek számára – hangsúlyozta Szűcs Gábor.

Az ülésen a jelenlévők döntöttek arról is, hogy a Szenior Akadémia következő szemeszterében a Milton Friedman Egyetem által javasolt nyolc előadásból melyik négyet hozzák el Érdre. A tanács döntése alapján az előadások a következők lesznek 2020. első félévében:

Dr. Jászberényi József: Búsuló nagymamák, szomorú nagypapák? Avagy félelmeink legyőzése idős korban
Dr. Jászberényi József: Párkapcsolati problémák és magány-feldolgozás idős korban
Dr. Kovács György: Játszmák a családban
Dr. Jászberényi József: Életkor-hosszabbítás vagy életminőség-javítás? Gerontológiai dilemmák

Az ülésen elhangzott az is, hogy szeretnék bővíteni az Idősügyi Tanácsot, több résztvevőt bevonva a munkába; az egyházak és a nyugdíjasklubok nagyobb szerephez jutnának a tanácsban, így még szélesebb körben dolgoznának azon, hogy a szépkorúaknak minél színvonalasabb programokat biztosítsanak, javítva ezzel életminőségüket. Mint Szűcs Gábor elmondta, első körben fel kell mérniük, hogy van-e szándék az egyházak részéről, hogy részt vegyenek a tanács munkájában, illetve azt is, hogy akik jelen pillanatban résztvevői a tanácsnak, élnek-e majd a delegálás lehetőségével. A szerkezetet, a működést átalakítani nem kívánják – tette hozzá.

Elhangzott az is, hogy a város időseinek szüksége volna egy nyugdíjasházra. Szűcs Gábor erre úgy reagált: nem egy intézményre, hanem településrészenként több közösségi házra lenne szükség, ahol az idősek is helyet kapnának.

– Jelen pillanatban a város nem jó anyagi helyzetben van. Az új városvezetés mindent megtesz azért, hogy több forrás jusson a kultúrára, az idős- és szociális ügyekre, fejlesztésekre is – zárta szavait.

A rendezvényen elhangzott, hogy korlátozott számban még vannak helyek a karácsonyi gálaműsorra, amit csütörtökön tartanak az Érd Arénában, 15 órai kezdettel. Az idősek Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét tekinthetik meg, a Pesti Művész Színház előadásában. A jegyek ingyenesek, és a művelődési ház recepcióján vehetők át, korlátozott számban.

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email