22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: hóbortos hétvégén van túl a Delta

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: hóbortos hétvégén van túl a Delta

Egy hétvége alatt két hazai bajnoki mérkőzést vívott a női röplabda NB II Nyugat A-csoportjában szereplő Delta RSE Érd, amely előbb a térségi rangadón kapott ki a Budaörstől, majd a Szombathelyet múlta felül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb szombat délelőtt a bajnokság hetedik körében a Budaörsi DSE/Emericus SE-t látta vendégül a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában a Delta.

A térségi rangadó az előzetes várakozásoknak megfelelően kiegyenlített játékot hozott az első szettben, hiszen Dömötör-Mátrai Beáta harmadik helyen álló csapata számos játékosát nélkülözte a negyedik BDSE ellen.

A kiélezett nyitó felvonásban az érdiek is közel álltak a részsikerhez, de a vendégek 25:23-ra behúzták a szettet, majd a második játékrészben elkapták a fonalat a hazaiak, s tíz ponttal, 25:15-re nyerték a játszmát.

Az egyenlítés után azonban a harmadik szettben ismét a vendégek akarata érvényesült, az érdiekhez hasonlóan ők is tíz ponttal bizonyultak jobbnak, a 25:15-ös harmadik játszma után a negyedik ismét kiélezett küzdelmet hozott, de a Budaörs nüánszokkal jobbnak bizonyult, 25:22-re hozta a játszmát és 3:1-es idegenbeli sikert könyvelhetett el.

Ezt követően vasárnap a bajnokság kilencedik fordulójából rendezett találkozón a Szombathelyi ESE-t látták vendégül Flach Dóráék. A hetedik helyezett Vas megyeiek elleni összecsapást kiválóan kezdte a házigazda, az első felvonás nagy érdi fölényt hozott, a Delta 25:13-as részsikerrel került előnybe. A második játszma már szorosabb játékot hozott, de a Delta így is 25:23-ra jobbnak bizonyult, azonban elvesztette a súlyos sérülést szenvedő csapatkapitányát, Végh Angélát, akit kórházba is szállítottak, miután kifordult a térde.

A harmadik szettre a sérülés ellenére sem roppant össze az érdi együttes, amely ezt a felvonást is 25:23-ra nyerte meg, így 3:0-s hazai sikerrel javította ki előző napi fiaskóját.

A Delta ezzel nyolc mérkőzés után a tabella harmadik helyén áll az MTK Budapest és a Veszprémi ESC mögött tizenhét ponttal. Az érdiek december 14-én, 19 órától ismét a VMG tornacsarnokában lépnek pályára, amikor a második helyezett VESC-et fogadják, majd az év utolsó bajnokiján, december 21-én az éllovashoz látogatnak.

Női röplabda NB II, Nyugat A-csoport, 7. forduló
Delta RSE Érd–Budaörsi DSE/Emericus SE 1:3 (–23, 15, –15, –22)
Delta: Tombor Szonja, Hainzmann Rege, Végh Angéla, Jakab Boglárka, Juhász Lotti, Tankó Réka, Darvas Hanna, Flach Dóra, Tóth Luca, Veress Anna. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta.

Női röplabda NB II, Nyugat A-csoport, 9. forduló
Delta RSE Érd–SZOESE 3:0 (13, 23, 23)
Delta: Tombor Szonja, Hainzmann Rege, Végh Angéla, Tankó Réka, Juhász Lotti, Darvas Hanna, Flach Dóra, Jakab Boglárka, Veress Anna. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email