22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: Pócza Milos magyar bajnoki ezüstérmes!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: Pócza Milos magyar bajnoki ezüstérmes!

Három győztes mérkőzés után csupán a magyar bajnoki döntőben szenvedett vereséget az Érdi Box Klub felnőtt 69 kilogrammos ökölvívója, Pócza Milos.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nyár elején nagy reményekkel igazolt Érdre Pócza Milos, aki eredményes felkészülést tudhat maga mögött, hiszen az elmúlt időszak versenyein rengeteg tapasztalatot szerezhetett, amire szüksége is volt a felnőtt magyar bajnokságon.

– Milos még csak elsőéves felnőtt és amikor elkezdtük a közös munkát, akkor az elsődleges cél az volt, hogy olyan állapotban tudjon indulni a felnőtt magyar bajnokságon, amivel helyt tud állni. Aztán amikor közeledtünk az ob-hoz, akkor már a dobogót tűztük ki célul. Több versenyen is voltunk, Dunaújvárosban és Egerben is jól teljesített. Így úgy vágtunk neki a felnőtt magyar bajnokságnak, hogy érmet várunk tőle és ő is azt vár magától – tekintett vissza az elmúlt időszakra Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője, aki nyár óta dolgozik együtt Pócza Milossal.

A 69 kilogrammosok között induló 19 éves öklöző a magyar bajnokság első napján a rendkívül agresszív nyíregyházi Vánczku Attilával kezdett, aki ugyan megnehezítette a dolgát az erőszakos stílusával, de Pócza egyhangú pontozással győzött. Ezt követően a Hegyvidék Harcosai színeiben induló Heltai Attilával találta szembe magát, aki nem jelentett nagy akadályt az érdi számára, hiszen elsőmenetes kiütéssel győzte le riválisát és biztosította éremszerzését.

Ezután pedig már „csak” az volt a kérdés, bronz vagy annál fényesebb érem jut-e neki, de Pócza nem bízta a véletlenre. Az elődöntőben azzal kőszegi Jankó Krisztiánnal találkozott, akitől korábban Egerben megosztott pontozással szenvedett vereséget, ezúttal viszont végig uralta a meccset és egyhangú pontozással győzve jutott fináléba.

Ott azonban a korábbi csapattársával, a Vasas/Madárfészek Ökölvívó Akadémia versenyzőjével Kozák Lászlóval csapott össze, akivel ugyan kiegyenlített első menetet vívott, de a másodikban belelépett egy jobbkézbe, s Dobrádi Zsolt úgy ítélte meg, hogy Póczának felesleges tovább harcolnia, hiszen mindent megtett ezen a magyar bajnokságon és nem lett volna értelme tovább folytatni a mérkőzést, ezáltal ezüstérmet szerzett.

– Milos megmutatta, hogy itt van a helye az ökölvívásban és nem kell máshol megtalálnia a helyét. Az elmúlt időszakban kicsit elment a kedve, mert több veresége volt és most ez egy jó motiváció lesz számára. Egy nagyon fiatal versenyzőről van szó, ezért is döntöttem úgy, hogy ne folytassuk a mostani döntőt, mert neki nem a mostani, hanem a hosszútávú eredmény a lényeg. Tizenkilenc évesen ez szép dolog, de a jövőre kell koncentrálnia. Remélem, hogy céltudatos felkészüléssel be tudja verekedni magát a válogatott elitjébe – fogalmazott Dobrádi Zsolt.

Az Érdi Box Klubból a felnőtt magyar bajnokságon még ugyancsak 69 kilogrammban Pálházy Ádám volt érdekelt, ám ő az első napon vereséget szenvedett a Madárfészek Ökölvívó Akadémia sportolójától, a későbbi bronzérmes Dióssi Csabától, s nem folytathatta a későbbi küzdelmeket.

– Ádám első nagyobb versenye volt ez és rögtön az első napon egy olyan versenyzővel találkozott, aki később még Kozák László dolgát is alaposan megnehezítette a döntőbe jutásnál. Ádám teljesítménye egyben volt, de a rutintalanság miatt történt, ami történt. Ő jóval később kezdte el a sportágat, de ha ilyen céltudatos marad, akkor ő is szép eredményeket érhet el – mondta az ÉBK vezetőedzője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email