22_03_29_erdmost_nincskep

Valahova busszal, valahova lóháton érkezett a Mikulás

22_03_29_erdmost_nincskep

Valahova busszal, valahova lóháton érkezett a Mikulás

A Mikulásnak sem lehet olyan könnyű egyetlen nap alatt végigjárnia az egész világot, így hát - láthatólag - Érden is igénybe vett többfajta közlekedési járművet vagy szánhúzó segítséget, hogy biztosan eljusson a gyerekekhez szétosztani a puttonya tartalmát közöttük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Bem téri óvodába az Ikarus szárnyán repült el a Mikulás, illetve ott, egy nosztalgia busz fedélzetén fogadta az óvodásokat, akik a mondókákért, dalokért cserébe – és persze azért, mert egész évben jó gyerekek voltak – egy tucat édességgel a zsebükben vagy kapucnijukban távozhattak onnan végül. Ott jártunkkor épp a Csiga csoport szállta meg a Mikulásbuszt. Volt, aki már rögtön az elején odament a nagy szakállúhoz, hogy megölelje, és bevallja neki, mennyire szereti, volt, aki csak a végén tette ezt meg, amikor már megkapta méltó jutalmát. Az oviban idén hál’Istennek minden gyermek jó volt, és senkinek sem kellett virgáccsal a kezében távoznia a Mikulásbuszból.

Székesváryné Vincze Gabriella, a Szivárvány óvónője kérdésünkre elmesélte, hogy egy csapatépítőn jött az ötlet, hogy idén érkezzen egy kicsit különlegesebb módon az intézménybe a Mikulás. Első körben az volt a terv, hogy a Mikulásvonaton fognak a gyerekek találkozni a nagy szakállúval, aztán, hogy egy fényvillamoson, de ezek az ötletek kútba dőltek. Végül maradt a busz, ami láthatóan nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Simonpusztára, a Nemzeti Lovaskultúra Központba idén már harmadik éve, hogy lóháton, azaz lovas szánon érkezett a Mikulás több száz érdi és környékbeli gyerek nagy örömére, köztük olyanokkal is, akiknek év közben ritkán lehet részük ebben, ahogy azt már dr. Csőzik László polgármester hangsúlyozta.

Az Érd Tv riportere arról faggatta a gyerekeket,ki mit szeretne a Mikulástól. A legtöbben csokit várnak,de olyan is akadt,aki quadot vagy ruhát kérne,vagy épp a már eladott lovát szeretné visszakapni.

Figyelem,spoiler veszély! Azok,akik még hisznek a Mikulásban,inkább ne nézzék meg! 

– Aki mosolyt lát gyerekei, unokái arcán, aki megérzi a szeretet összetartó erejét, annál nincs elégedettebb ember. „Adjatok egy szilárd pontot, és én kifordíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg sarkaiból a világot”, mondta egy görög bölcs több mint kétezer évvel ezelőtt. Mint apa, hiszek abban, hogy ez a szilárd pont a szeretet. Mint polgármester, tudom, hogy a cselekvő szeretetnél nincs nagyobb erő. Érd közössége, sőt egész Magyarország apraja-nagyja csak akkor jut előre, ha nem hagyja az út szélén a rászorulókat. A város és a nemzet akkor lesz sikeres, ha polgárai odafigyelnek egymásra. A legkisebbekre, a leggyengébbekre, a legszerényebbekre és a legszegényebbekre is. A szeretet hajtja a legjobban az együttérzés szánját. Ha megrakjuk ajándékokkal, hogy másokkal jót tudjunk tenni, mi is boldogabbak, gazdagabbak leszünk – mondta még el a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email