22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: jól kezdett, vállalható vereséggel búcsúzott hazai pályájától a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: jól kezdett, vállalható vereséggel búcsúzott hazai pályájától a VMG

A hazai környezetben remeklő VMG DSE 2019 utolsó bajnoki mérkőzését vívta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában, ahol a házigazda remek kezdés után hat ponttal kapott ki a Józsefvárosi KC-tól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hazai pályán kiválóan teljesítő, egy vereség mellett négy győzelmet arató VMG DSE a tabella harmadik helyén álló Józsefvárosi KC-t látta vendégül a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 9. fordulójában.

A tartalékosan felálló érdi csapat remekül kezdte a meccset, hiszen az első negyedben jó ritmusban játszva 31–23-as előnyt épített ki. Hiába a nyolcpontos különbség, a második negyed elején ezt pillanatok alatt eltüntették a fővárosiak, akik a játékrész második feléhez érve már tetemes, tízpontos előnyre is szert tettek, de a nagyszünet előtt az érdiek is elkapták a fonalat így pedig csak hárompontos hátránnyal fordultak (18–29, 49–52).

A harmadik negyed elején is jól tartotta magát a VMG, amely nem engedte meglépni ellenfelét, de egypontos, 60–59-es hátrány után a Józsefvárosi KC egy remek 13–0-s szériával meglépett, a különbséget pedig az utolsó negyed utolsó két percéig tartotta is. A hajrában azonban remekelt a VMG, olyannyira felzárkózott, hogy még a fordításra is volt esélye. 88–89 után viszont már csak a JKC volt eredményes, amely végül 94–88-ra győzött a VMG vendégeként.

– Sokszor problémánk, hogy kevesen vagyunk, most sem tudtunk cserélni, nem volt minőségi cserejátékosunk, így hatan játszottuk végig a mérkőzést és hiába bírjuk három negyeden keresztül, előbb-utóbb kijön a fáradtság, az ellenfél nyolc-tíz embert forgatott. Lesz hamarosan három új játékosunk, így mi is többet tudunk majd cserélni. A legutóbbi hazai meccsen negyven ponttal kaptunk ki, az nem volt reális, elkedvetlenedtünk, legutóbb pedig idegenben nyertünk 30 ponttal egy gyengébb képességű csapat ellen. Most esélyesebb volt az ellenfél, ezért azt kértük, hogy legyen tartásunk és küzdjünk a végsőkig. Teljesen nyílttá tudtuk tenni a mérkőzést – értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

–  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Alapvetően ez a csütörtöki időpont is kicsit megzavarta a fejeket és van egy olyan problémánk, hogy az elmúlt időszakban nem tudtunk együtt edzeni, de ez nem mentesíti a játékosokat az alól, hogy amit mondok, azt be kéne tartani. Mindenki tudtak, hogy Valaczkay Gábor extra dobó, el lett mondva, hogy nem szabad róla lelépni, a védekezésünk nem állt össze, a hazai csapat pedig szépen felépített játékkal büntette meg a hibáinkat. Álmosan kezdtünk, a fordulópont az volt, hogy védekezésben felébredtünk, tudtunk nyomást gyakorolni, elkaptuk a ritmust, de túl korán nyugodtunk meg. Hamar cseréltem bele, de ettől függetlenül maximálisan megküzdöttünk a győzelemért és csakis gratulálni tudok a hazai csapatnak, mert más csapatok is nagyon meg fognak itt izzadni – értékelt a Józsefvárosi KC vezetőedzője, Zsirai Gyula.

Az érdiek kilenc mérkőzés után öt győzelemmel és négy vereséggel a tabella nyolcadik helyét foglalják el. A 2019-es év utolsó bajnoki mérkőzését december 20-án, 18.30-tól a Honvéd-NKE vendégeként játssza a VMG.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 9. forduló
VMG DSE–Józsefvárosi KC 88–94 (31–23, 18–29, 17–26, 22–16)
A VMG DSE pontszerzői: Morauvszki Gergely 22, Kis Molnár Zoltán 20/15, Valaczkay Gábor 20/15, Kerényi Gergő 14, Nyitrai Ákos 8/3, Miháczi Ádám 4

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email