22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: ötből öt – idegenben parádézik a Delta

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: ötből öt – idegenben parádézik a Delta

Hat mérkőzés után ötödik idegenbeli győzelmét aratta a Delta RSE Érd a női röplabda NB II Nyugat A-csoportjában, miután a PTE-PEAC vendégeként győzött három játszmában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sorrendben a Veszprémi Egyetemi SC, az 1. MCM-Diamant RÖAK, a Közgáz SC junior és a Széchenyi Győr vendégeként is győzött korábban a Delta RSE Érd, amely kiváló idegenbeli mutatóját ezúttal sem rontotta le, s az összképbe is mindössze egy, a listavezető MTK-tól elszenvedett hazai vereség rondít bele. A Delta ezúttal sem törte meg remek idegenbeli szériáját, hiszen a bajnokság nyolcadik fordulójában rendezett mérkőzésen ezúttal Pécsre látogatott.

Az érdiek kiválóan kezdték a PTE-PEAC elleni találkozót, hiszen a húszperces első játszma során egyértelműsítették fölényüket, 25:14-re hozták a szettet. Ezt követően a második felvonás valamelyest szorosabban alakult, ám a játékrész végét jobban bírták az érdiek, akik 25:21-re nyerték ezt a szettet is. A harmadik játszma sem hozott változást a játékban, az érdiek könnyedén, 19 perc alatt nyerték ugyancsak 25:14-re a harmadik játékrészt, s 3:0-s győzelmet arattak.

Tombor Szonjáék hat mérkőzés után harmadik helyen állnak a bajnokságban tizennégy ponttal, hátrányuk tizenegy pont az éllovas, de kilenc meccset játszó MTK Budapesthez és három a második helyezett Veszprémi ESC-hez képest.

Az idegenbeli mérkőzéseket követően a Delta „pótolja” elmaradását a hazai találkozókat illetően, hiszen a következő hétvégén előbb december 7-én, 11 órától a Budaörsi DSE/Emericus SE ellen, december 8-án, 16 órától pedig a Szombathelyi ESE ellen vívnak meg a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Női röplabda NB II, Nyugat A-csoport, 8. forduló
PTE-PEAC–Delta RSE Érd 0:3 (–14, –21, –14)
A Delta RSE ÉRD kerete: Tombor Sz., Hainzmann, Végh A., Tankó, Juhász L., Flach, Jakab B., Tóth L., Veress.
Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email