22_03_29_erdmost_nincskep

Fellobbant az első gyertyaláng

22_03_29_erdmost_nincskep

Fellobbant az első gyertyaláng

Vasárnap este, az alkalomhoz illően kicsit visszafogottabb, meghittebb hangulatú főtéri adventen, dr. Csőzik László polgármester, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Erdélyi Takács István közösen gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját, ami a hitet szimbolizálja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vasárnap már az adventi hangulat jegyében telt a főtéren. Erdélyi Takács István, református lelkipásztor arra hívta fel a hallgatóság figyelmét ünnepi beszédében, hogy itt az ideje rohanó hétköznapjainkban kicsit megállni, szeretettel fordulni mások felé, és gyermekeinkre figyelni, engedni nekik, hogy irányítsák életünket.

– Fontos dolog, hogy megálljunk. A nagy futásunkban én örülök annak, hogy itt egy néhány percet szentelünk annak, hogy az advent karácsony felé mutat, a karácsony pedig azt jelenti, hogy Jézus Krisztus,az  Isten fia eljött a földre, és ilyenkor szeretettel fordulunk egymáshoz.Vagy legalábbis szeretnénk, hogy nagy szeretettel nézzenek egymás szemébe az emberek, megértéssel egymás iránt. Nagyon sok minden rajtunk múlik. Kívánom azt, hogy a kicsinyek tele legyenek örömmel, a várakozás beteljesedésével, találják meg azt a sok-sok apró dolgot, amit mi, felnőttek oda tudunk adni nekik. Nemcsak tárgyakat. Fontosabb, hogy odafigyeljünk rájuk, hogy a szívünket ápoljuk, és kedves felnőttek, engedjük egy kicsit őket is be, hogy irányítsák az életünket. Nem rossz az, ha a gyermekekre figyelünk – hangsúlyozta a lelkipásztor, majd hozzátette: – „Menjetek be az ő kapuin hálaadással”, hangzik az ige. Persze, sok mindent készítünk, finom ételeket, kedves, szép ajándékokat, de a kézfogásokban, az ölelésekben azért legyen ott a hálaadás és a köszönet. Köszönjük az egész éves fáradalmat, köszönjük az odaadást, a szeretetet, egymás életét, jóságát, és köszönjük Istennek azt, hogy újra és újra megülhetjük ezt az ünnepet.

A Bukovinai Székely Népdalkör Civil Társaság kórusa Nagy Péter vezetésével, valamint a Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Ferenc Művészeti Iskola bemutatója után dr. Csőzik László polgármester, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Erdélyi Takács István lelkipásztor együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

Az Érd Tv kérdésére ezzel kapcsolatban a polgármester később kiemelte, hogy nagyon boldog amiért hárman együtt vettek részt a gyertyagyújtásban.

– Az adventi koszorú négy gyertyája által jelképezett négy gondolat: a hit, a remény, az öröm és a szeretet mindegyike nagyon-nagyon komoly érzéseket és hangulatokat takar. Azt gondolom, hogy az is szerencsés volt, és nagyon örültem neki, hogy hárman, dr. Aradszki András képviselő úrral és Erdélyi Takács István tiszteletes úrral közösen gyújtottuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Ez a béke, az együttműködés és talán a nyugalom korszaka, ami most ránk köszöntött. Én nagyon örülnék annak is, ha egész évben ilyen lenne a hangulat, mint most, adventkor – fejezte ki kívánságát a polgármester, majd az érdi adventi forgataggal kapcsolatban még hozzátette, hogy fontosnak tartja, hogy megteljék a Fő tér élettel.

– A város közösséggé avanzsálásának az az egyik fokmérője, hogy milyen a belvárosa, azaz, itt tudja-e tartani az embereket. Érdre sokan mondják, hogy alvó város, és hát mi is tapasztaljuk, hogy a péntek, szombat estéket inkább a fővárosban, vagy közeli, pezsgőbb településeken töltik el az érdiek, ha szórakozási lehetőséget keresnek maguknak. Szeretném, ha ez a jövőben másképp lenne, és itt, helyben, Érden is szolgáltatnának jó programokat az itt élőknek és az ide érkező embereknek, családoknak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email