22_03_29_erdmost_nincskep

Adventre készülődve

22_03_29_erdmost_nincskep

Adventre készülődve

Koszorúk, kopogtatók, apróbb díszek készültek tegnap a Kertbarát Kör és az Éltető Értékeinkért Egyesület első közös adventi kézműves foglalkozásán, amire szeretettel vártak minden érdeklődőt. Aki lemaradt, otthon is elkészítheti az adventi koszorút vagy az ajtódíszt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kertbarátok termésekkel, örökzöld ágakkal, gyümölcsökkel készültek, az egyesület pedig a szalagokat, apró díszeket, gyertyákat, a koszorúalapot és az egyéb hozzávalókat biztosította az érdeklődők számára. Több asztal is megtelt a hozzávalókkal, így csodásabbnál csodásabb alkotások születtek.

– Mindenki hozott valamilyen ötletet, és segítettünk egymásnak ezek megvalósításában. Meggyőződésem, hogy az Advent erről szól: együtt alkotunk, munkálkodunk, és szeretettel ajándékozzuk meg egymást. A rendezvény célja is ez volt: hozzuk össze a tagjainkat, és az érdeklődőket egy közös délutánra, ahol együtt munkálkodik a nagymama, az anyuka, az unoka. A délután végén lefotóztuk, ki mit készített, és feltesszük az Ékes Műhely facebook-oldalára – mondta tudósítónknak Venczel Ilona (Éltető Értékeinkért Egyesület). A legfrissebb képek még nem kerültek fel, de érdemes nézelődni az oldalon, hiszen inspirációt nyerhetünk a korábbi alkotásokból.

Ilonát arról is kérdeztük, hogy aki még sosem készített adventi koszorút, hogyan érdemes nekifognia.

– Először is el kell döntened, hogy asztali vagy ajtódíszt készítesz. Utóbbi az egyszerűbb: fenyőágakból, borostyánból, tujából drót segítségével kört formázunk, de készíthetünk csokrot is. Ezt díszíthetjük natúr vagy színes termésekkel, fenyőtobozzal. Ha egy kicsit bonyolultabbat szeretnénk, érdemes szalmakoszorúval dolgozni – ezt mi is biztosítottuk a résztvevőknek. (Szalmakoszorút virág-, illetve hobbiboltban szerezhetünk be.) Gyertyatüskével helyezzük fel a gyertyákat, és díszítsük kedvünk szerint. Van, aki a natúr, természetes díszeket szereti, mások a csillogóbbat, csak a fantázia és a pénztárcánk szab határt az alkotásnak – fűzte hozzá Ilona.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email