22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki: szükség van a szuperkórházra

22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki: szükség van a szuperkórházra

A dél-budai szuperkórház XI. kerületi megépítése mellett érvelt hétfői sajtótájékoztatóján dr. Aradszki András és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

László Imre (DK) XI. kerületi polgármester pár nappal korábban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: azt a 250 milliárd forintot, amibe a létesítmény felépítése kerül, racionálisabban is fel lehetne használni, például 50 milliárdból a Szent Imre-kórház sokprofilú intézménnyé válhatna, 200 milliárdból pedig a jelenleg méltatlan körülmények között működő Szent János-kórház területén épülhetne egy minden igényt kielégítő új budai egészségügyi központ.

Aradszki András, Pest megye 1. számú választókerületének KDNP-s képviselője hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: nemcsak a fővárost, hanem az agglomeráció délnyugati régióját is ellátná a dél-budai szuperkórház; e települések lakói joggal várják el, hogy magas színvonalú, jó közösségi közlekedési kapcsolatokkal rendelkező és biztos kórházi ellátásban részesüljenek a jövőben.

Aradszki András hozzátette még: a centrumkórház megépítése nem a levegőben lóg, választókerülete települései jelentős mértékben fejlesztették alapellátásaikat – Érden például megújultak a rendelők és a szakrendelő is. Ezek során azzal számoltak, hogy e folyamat csúcsa a kórházi betegellátás XXI. századi színvonalon történő kialakítása lesz.

– Ha elmarad a centrumkórház-beruházás, e fejlesztések jelentősége, kapacitása, és a kórházépítés elmaradásán keresztül a szakszerűsége is csorbát szenved, annak ellenére, hogy az ott dolgozók áldozatos munkájukkal eredményesen szolgálják Érd és a többi település betegeinek ellátását – hangsúlyozta. 

Csenger-Zalán Zsolt, Pest megye 2. választókerületének fideszes képviselője arról beszélt, hogy a kórházat nem véletlenül tervezték oda, ahova: az intézmény három autópálya, az M7, az M1 és az M0-ás találkozásánál épülne meg, de az M0-ás körgyűrű miatt gyakorlatilag az egész ország elérhetővé válna. Tömeges baleseteknél pillanatok alatt a kórházba érnének a mentők, anélkül, hogy a városi dugókon keresztül kellene menniük.

Hangsúlyozta azt is: a Szent Imre kórház, illetve a Szent János kórház fejlesztésével nem megoldható a mostani helyzet, mivel ahhoz, hogy a János kórházat fokozatosan meg lehessen újítani, először osztályokat kell átköltöztetni, ehhez pedig az szükséges, hogy megépüljön a szuperkórház.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email